FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sinj: zlatna plaketa snimatelju P. Malbaši

Autor: rsin
SINJ, 18. lipnja 2011. (Hina) - U Alkarskim dvorima u Sinju, sinoć je, Udruga branitelja, udovica i invalida Domovinskog rata djelatnika Podravke (UBUIDR) te Udruga 4. gardijske brigade uz potporu još 50 – tak udruga iz Domovinskog rata nagradila Velikom zlatnom plaketom ratnog snimatelja Petra Malbašu.

Predsjednik UBIUDR-a Mladen Pavković, koji je i uručio ovo priznanje među ostalim je istaknuo kako je priznanje Petru Malbaši priznanje svima onima koji su dali svoj doprinos u Domovinskom ratu jer su uz borbe na terenu vodili i žestoki medijski rat.

Plaketa je jedno veliko i skromno hvala Petru Malbaši koji je jedan od svijetlih primjera borbe kao i njegovih 15 kolega novinara koji su dali svoj život u Domovinskom ratu naglasio je Pavković.

Na svečanosti je govorila i Nada Šurjak dugogodišnja Malbašina suradnica koja je istaknula da je Malbaša u ratu sazrijevao kao novinar, snimatelj ali i čovjek. Izrazila je zadovoljstvo što se na lijep način govori o novinarima koji su sudjelovali u Domovinskom ratu iako se sve češće čuje kako se rade spiskovi novinara koji će morati u Haag.

Božo Zadro predsjednik Veterana 4. gardijske brigade rekao je kako je Malbaša bio branitelj koji je nosio svoje oružje kameru i 'pero' te mu zahvalio za sve što je učinio za Hrvatsku.

Svečanosti su uz mnogobrojne građane Sinja i prijatelje Petra Malbaše nazočili i župan Splitsko dalmatinski Ante Sanader , predsjednik VAD Stipe Jukić i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan. U sklopu svečanosti prikazan je i 45 minutni dokumentarni film o ratnim stradanjima tijekom Domovinskog rata kojeg je snimao Petar Malbaša.

Petar Malbaša, inače fotograf i snimatelj obiteljskih svečanosti ratnim snimateljem postao je 1991.godine, kada je organiziran napad na vojarne u Sinju. Obišao je mnoga ratišta i svojom kamerom, riskirajući život, snimao velike akcije hrvatske vojske i bilježio istinu o Domovinskom ratu..

(Hina) xrsin ymkov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙