FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bandić: Floraart posvećujemo Svetom Ocu

Autor: mbuj
ZAGREB, 3. lipnja 2011. (Hina) - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić primio je večeras u palači Dverce sudionike 46. Međunarodne vrtne izložbe "Floraart", koja se od 1. do 5. lipnja održava na Bundeku, te istaknuo kako je ovogodišnji "Floraart", najuspješniji dosad s najviše posjetitelja, posvećen Svetom Ocu i njegovom pohodu Hrvatskoj.

Bandić je, na svečanosti na kojoj su dodijeljene nagrade najboljim izlagačima "Floraart"-a, čestitao nagrađenima i svim djelatnicima "Zrinjevca", podružnice Zagrebačkog holdinga, organizatora izložbe.

U kategoriji vlastite proizvodnje ljetnica trajnica, lončanica, rezanog cvijeća i kaktusa prvu nagradu dobila je tvrtka TKS flora. U kategoriji vlastita proizvodnja dendro materijala prvu nagradu dobio je Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac. U kategoriji kreativni izraz u oblikovanju prostora prvu nagradu podijelili su zadarska tvrtka Nasadi i Zrinjevac. Nagradu za opći dojam izložbenog prostora dobio je Zrinjevac, a nagradu Turističke zajednice grada Zagreba dobile su Hrvatske šume. Nagradu Hrvatske gospodarske komore dobila je tvrtka MBM. Prvu nagradu za najljepši detalj dobila je tvrtka Hortikultura Ćustić za detalj "rijeka".

Uručene su i nagrade Hrvatskog kupa florista. Gordana Lisak osvojila je prvo mjesto za slobodni stil stručka i za aranžiranje stola za jelo te je s najvećim ukupnim brojem bodova osvojila titulu pobjednice Hrvatskog kupa florista. Prvo mjesto za vjenčani stručak te za osobnu prezentaciju osvojila je Tamara Demoli.

Na "Floraartu" je održano i tradicionalno međunarodno natjecanje učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća, ove godine u disciplini "aranžiranje poklona", a prvo mjesto osvojila je Ivana Horvat iz Gospodarske škole Čakovec.

Na više od 30 hektara otvorena i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora na ovogodišnjem "Floraartu" predstavlja se 149 domaćih i 11 stranih izlagača iz šest zemalja - Austrije, Francuske, Italije, Mađarske, Njemačke i SAD-a. Posjetitelji mogu vidjeti ukrasno bilje, rezano cvijeće, opremu za uređenje vrtova i dječjih igrališta, cvjećarski pribor i alate, sredstva prihrane i zaštite bilja i sličnog. Na izložbi se održavaju i stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice, predstave za djecu i zabavni program.

Ta se izložba, rekao je Igor Toljan, voditelj Zrinjevca, afirmirala kao najveća i nezaobilazna priredba u ovom dijelu Europe. Ove se godine održava 46. put, a 20. put pod imenom "Floraart". Na Bundeku se održava šesti put.

(Hina) xbma

An unhandled error has occurred. Reload 🗙