FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oleg Butković: gradski SDP štiti primorsko-goranskog župana

Autor: fder
NOVI VINODOLSKI , 15. lipnja 2011. (Hina) - Gradonačelnik Novog Vindolskog i predsjednik gradskog HDZ-a Oleg Butković ustvrdio je danas kako je novljanski SDP jučer održao konferenciju za novinare, vezanu uz Hotele "Novi d.o.o." da bi zaštitio primorsko-goranskog župana Zlatka Komadinu nakon njegova nastojanja da utječe na odluku Trgovačkog suda o stečaju u Hotelima "Novi" d.o.o.

"Miješanje u posao pravosuđa je nedopustivo, pobijedila je pravna država, a obistinile su se moje najave i očekivanja da će hotelska tvrtka nastaviti raditi te radnici sačuvati svoja radna mjesta", rekao je danas na konferenciji za novinare gradonačelnik Butković.

Istaknuo je da će stečaj pomoći da se uvede zakonitost u podmirivanje obveza tvrtke hotelijera Novog Vinodolskog radnicima, gradu i državi, a spriječit će se i moguća apartmanizacija i zasebna prodaja nekih stanova i objekata toga hotelskoga grada (Novi Spa – Hotels & Resort) na slobodnom tržištu.

Predsjednik SDP-a Novog Vinodolskog Marko Sokolić jučer je na konferenciji za novinare u Rijeci među ostalim rekao kako pokretanje stečaja Hotela "Novi" d.o.o. uoči turističke sezone stvara lošu sliku o Novom Vinodolskom, ugrožava radna mjesta i šteti tom gradu.

Zatraženo je i sazivanje izvanredne tematske sjednica Gradskog vijeća na kojoj gradske vlasti s gradonačelnikom Butkovićem trebaju objasniti zašto ustrajavaju na stečaju, zbog čega se stečaj vodi preko Turističke zajednice Novog Vinodolskog te zbog čega se, ako je stečaj nužan, nije pričekala jesen.

Inače, na Trgovačkom sudu u Rijeci otvoren je stečaj u tvrtki Hoteli "Novi" d.o.o., koja upravlja turističkim kompleksom Novi Spa & Hotels Resort u Novom Vinodolskom. Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Turistička zajednica Novog Vinodolskog zbog duga od 855.000 kuna. Dug je u međuvremenu podmiren, ali Turistička zajednica, kojoj je predsjednik Oleg Butković, nije odustala od pokretanja stečaja.

(Hina) xfder ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙