FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - od subote 18. lipnja do ponedjeljka 20. lipnja

Autor: aspa
ZAGREB, 17. lipnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, od subote 18. lipnja do ponedjeljka 20. lipnja.

Subota 18. lipnja

----------------------

ZAGREB - Predsjednik Republike Ivo Josipović prima građane na kavu (11,30 sati Ured Predsjednika, Pantovčak 241).

ŠIBENIK - Predsjednik Republike Ivo Josipović otvorit će na ljetnoj pozornici ispred katedrale sv. Jakova 51. Međunarodni dječji festival (MDF). Otvorenju festivala nazoči i ministar kulture Jasen Mesić. Ovogodišnji MDF u dva će tjedna okupiti više od 1200 sudionika iz zemalja diljem svijeta i ponuditi više od 200 programa (21 sat).

ZAGREB - Sjednica proširenog Središnjeg odbora HDZ-a (10,30 sati, Kongresna dvorana Zagrebačkog velesajma).

ZAGREB - Povorka 10. Zagreb pridea kreće s Trga žrtava fašizma (14,30 sati), a njeni će sudionici proći užim središtem Zagreba (15 do 16 sati). U Parku Zrinjevac održat će se javni skup pod nazivom " I budućnost je naša" (16 sati), a zatim i prigodni obljetnički koncert (16,30 do 18 sati).

VARAŽDIN - Na varaždinskom aerodromu počinje dvodnevni Croatian International Airshow Varaždin – CIAV (svečano otvorenje u 12,30 sati). Radi se o najvećem aeromitingu u Hrvatskoj na kojem će nastupiti brojni vrhunski piloti iz Hrvatske, Mađarske, Francuske, Slovenije, Italije, Srbije, Crne Gore i Švedske. Bit će predstavljeno oko 100 vojnih i civilnih letjelica. Manifestacija oba dana imati dva dijela - izložbu letjelica i letački program (13 do 18 sati).

MALI LOŠINJ - Otvorenje obnovljenog sjedišta Zajednice Talijana iz Malog Lošinja u sklopu kojeg je i novootvorena talijanska sekcija dječjeg vrtića "Cvrčak". Projekt je realiziran u sklopu suradnje između Talijanske unije i Narodnog Sveučilišta iz Trsta, u potpunosti je financiran iz fondova talijanske države, koji se godišnje namjenjuju u korist Talijanske nacionalne Zajednice u Hrvatskoj i Sloveniji. (12 sati, Palača Fritzy).

Nedjelja, 19. lipnja

------------------------

ZAGREB - Dodjela nagrada "Vladimir Nazor" za najbolja ostvarenja u Republici Hrvatskoj na području književnosti, glazbe, filma, likovnih i primjenjenih umjetnosti, kazališne umjetonosti te arhitekture, a svečanosti će nazočiti i ministar kulture Jasen Mesić (12 sati, Zgrada Hrvatskog državnog arhiva, Marulićev trg).

ZAGREB - Svečano zatvaranje 35. Dana Satire u satiričnom kazalištu "Kerempuh" i dodjela najboljim predstavama nagrade "Zlatni smijeh" (20 sati, Kazalište Kerempuh, Ilica 31).

Ponedjeljak 20 lipnja

---------------------------

RIJEKA - Konferencija za novinare na kojoj će biti predstavljen program 8. festivala Riječke ljetne noći 2011. Ovogodišnji festival održati će se od 28. lipnja do 21. srpnja, a organizatori su HNK Ivana Plemenitog Zajca, Grad Rijeka i Turistička zajednica Grada Rijeke. Na konferenciji će nazočiti intendantica HNK Ivana Plemenitog Zajca Nada Matošević Orešković i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel (11 sati, HNK Ivana pl. Zajca, Uljarska 1).

Telefon: 01/48-08-600

Telefaks: 01/48-08-822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙