FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDLSN: Gay pride je trebao biti u više 'gay friendly' gradu

Autor: rkor
ZAGREB, 13. lipnja 2011. (Hina) - Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika (SDLSN) u današnjem priopćenju ističe kako se subotnji splitski gay pride mogao održati u nekom više 'gay friendly' gradu, a da se tek nakon što se u takvim sredinama udomaći ili postane demokratska stečevina, te kulturna i turistička atrakcija, organizira u Splitu.

Dok Hrvatska i svijet bruje zbog nasilja prema sudionicima splitskog Gay Pridea, a domaći mediji se natječu u optužbama na račun policije zbog navodno nedovoljnih mjera osiguranja i smjenjuju ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, nitko ne postavlja pitanje zašto se parade "veselog ponosa" održavaju baš u onim gradovima u kojima se može očekivati "nevesela" reakcija njihovih žitelja, upozoravaju sindikalci.

SDLSN je pozvao organizatore gay pride-a i policiju da zajednički razmotre jesu li mogli bolje odraditi svoj "posao".

Ukoliko im se za stolom pridruže odgovarajuće vladine strukture koje skrbe o pravima svih građana, možda se, kako ističu sindikalci, dogovore kako se sredstva za policijske kordone mogu korisnije upotrijebiti.

Stoga predlažu da se novac raspodjeli na jednake dijelove namijenjene razobličavanju i suzbijanju kulture mržnje i nasilja protiv svega što je drugačije ili barem nije "naše" i odgoju i obrazovanju za toleranciju i pravo na različitost.

(Hina) xpp/xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙