FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: tribina o homoseksualizmu i gay populaciji

Autor: pgas
SPLIT, 16. lipnja 2011. (Hina) - Na večerašnjo tribini u splitskom Nadbiskupskom odrinarijatu, pod nazivom „Marketing zla: informacija ili manipulacija“ osuđeno je nasilno ponašanje na gay prideu u Splitu prošle subote, 11. lipnja, ali je i upozoreno kako mediji nameću stajališta po kojima se neistomišljenike gay populacije proglašava homofobima i kriminalcima.

„Udruge homoseksualaca žele se pokazati kao dominantni dio društva i ponašaju se prkosno prema nama koji se s njima ne slažemo, a to je došlo do izražaja na nedavnom gay prideu Splitu, što je izazvalo reakciju onih koji se s njima ne slažu“, rekao je fra Luka Tomašević, pročelnik katedre za moralnu teologiju Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Splitu.

Naglasio je kako oni koji su na splitskom gay prideu bacali kamenje „nemaju nikakve veze sa katoličkom crkvom i kršćanstvom i to je nasilje koje treba osuditi“. Dodao je kako su oni pojedinci koji su na splitskoj Rivi na gay prideu bacali kamenje „možda uvezeni iz drugih zemalja“.

„Za Katoličku Crkvu homoseksualni čini su nered, a ono što je nered je zlo“, kazao je fra Luka Tomašević.

„Međutim, Crkva nikad nije rekla da je homoseksualnost grijeh najstrašnijih razmjera, nego je grijeh kao i svaki drugi seksualni grijeh“, dodao je fra Luka. Podsjetio je kako Crkva nikad nije dopuštala progon homoseksualaca.

„I oni (homoseksualci) su naša braća i sestre, i za njih je Isus trpio i prolio krv, te se trebamo s njima solidarizirati i pomoći im“, istaknuo je fra Luka.

Također je rekao kako su najveći progonitelji homoseksualaca bili Staljin i Hitler, odnosno komunistički staljinizam i nacizam.

Fra Luka Tomašević naglasio je i kako je homseksualizam fenomen urbanih sredina, te da ga u ruralnim sredinama ga gotvo i nema.

Urednica izdavačke kuće „Harfa“ Irena Orlović je, osudivši nasilje na nedavnom splitskom gay prideu, upozorila kako mediji neistomišljenike gay populacije proglašavaju fašitima i homofobima.

„Ako glasno kažeš da si pritiv njih (gay populacije) odmah te proglase homofobom i kriminalcem, a to znači da nemaš pravo misliti drukčije“, rekla je Orlović.

U vezi s tim rekla je kako na jednom od poziva za gay pride što će se u Zagrebu održati u subotu, 19. lipnja, stoji komentar: „ili si za nas, ili si fašista“.

Po njenim riječima udruga Iskorak, koja je bila jedan od organizatora nedavnog splitskog gay pridea „dobila novce da napravi priručnik o zaštiti od AIDS-a, a umjesto toga napravili su brošuru pod nazivom 'Stražnja strana' u kojoj se promovira gay seks, ali mediji o tomu šute“.

Orlović je izvjestila da je izdavačka kuća „Harfa“ nedavno prevela knjigu „Marketing zla“ američkog autora Davida Kupeliana a u kojoj se govori o, kako je rekla, „prodaji gay prava Americi“

Večerašnju tribinu, koja je održana u splitskom Nadbiskupskom odrinarijatu, organizirala je udruga Benedikt.

(Hina) xpgas ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙