FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: 40. obljetnica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta

Autor: ivuc
OSIJEK, 15. lipnja 2011.(Hina) - Svečanom sjednicom Fakultetskog vijeća u Osijeku je danas Prehrambeno-tehnološki fakultet (PTF) proslavio 40. obljetnicu.

Dekan Drago Šubarić rekao je kako je od osnutka PTF-a više od 1300 studenata završilo neki od studijskih programa, a danas na studijima tog fakulteta koji su usklađeni s programima sličnih studija u Europi studira više od 720 studenata.

Podsjetio je kako je fakultet u Domovinskom ratu "pretrpio teška razaranja, ali ni tada nije zatvorio vrata studentima, a danas, uz provedbu studijskih programa, surađuje s mnogim tvrtkama i znanstvenim institucijama".

Rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik rekla je kako na fakultetima i znanstvenim odjelima tog sveučilišta danas studira 21.360 studenata, a analiza dosadašnje provedbe bolonjskoga procesa pokazuje da je uspješnost studiranja povećana na svim sveučilišnim sastavnicama.

Čestitajući 40. obljetnicu PTF-a, izaslanik predsjednice vlade, ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs rekao je kako se taj fakultet nije dokazao samo djelujući u najtežim ratnim uvjetima, nego i činjenicom da njegovi diplomirani inženjeri relativno lako pronalaze posao.

Dodao je kako vjeruje da će osječki PTF otvarati nove studije, a stare prilagođavati potrebama gospodarstva te obrazovnom sustavu u Europskoj uniji, gdje se, nakon primanja Hrvatske u punopravno članstvo, naša sveučilišta "moraju pozicionirati".

Osječko Sveučilište jedino je dobilo bezuvjetan nalaz Državne revizije, što znači da je poslovalo iznimno kokrektno i u skladu sa zakonskim propisima, rekao je ministar Fuchs, dodajući kako se neće zatvarati oči ako je revizijskim nalazom utvrđena nečija odgovornost, ali zbog toga se ne može optuživati "hrvatska akademska zajednica u cjelini".

(Hina) xivuc ydd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙