FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nobilo: Šeks i Jarnjak nisu pobili moju pravnu argumentaciju

Autor: rkor
ZAGREB, 30. svibnja 2011. (Hina) - Odvjetnik Anto Nobilo ustvrdio je danas kako potpredsjednici HDZ-a na današnjoj konferenciji za novinare ni na koji način nisu pobili njegove pravne tvrdnje, a u kojima upozorava da bi USKOK, zbog rezultata istrage koji pokazuju da je novac isisan iz javnih trgovačkih društava završio u HDZ-u, toj stranci trebao blokirati imovinu u korist države.

Komentirajući konferenciju za novinare u HDZ-u na kojoj su potpredsjednici HDZ-a Ivan Jarnjak i Vladimir Šeks naglasili kako HDZ posluje u skladu sa zakonom o financiranju političkih stranaka, a Šeks ga prozvao da "nizom političkih atentata" nastoji kriminalizirati i demontirati HDZ, Nobilo je Hini kazao kako nisu odgovorili ni na jednu njegovu pravnu tvrdnju "jer nemaju što".

Kazao je kako njihov nastup pokazuje "nervozu i paniku u HDZ-u" dodajući kako ni u vrijeme komunizma, "u vrijeme Stanka Stojčevića, Centralni komitet Saveza komunista nije radio konferencije za novinare nakon istupa nekog odvjetnika u Dnevniku".

"To je apsolutno neprimjerena reakcija u kojoj nisu pobili moje pravne tvrdnje", kazao je Nobilo i objasnio kako se zalaže za dosljednu primjenu Zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kaznenim djelom.

Smatram da su svi pred zakonom jednaki, bilo fizička, odnosno pravna osoba ili vladajuća stranka, kazao je i dodao kako USKOK u svim slučajevima kada se pokaže da je imovina stečena nezakonito vrši blokadu računa.

"Novac nestao isisavanjem iz javnih trgovačkih društava, prema rezultatima istrage, završio je u HDZ-u i potrošen je u posljednjoj predizbornoj kampanji ili kasnije za kupnju bmw-a i drugo. Treba slijediti trag novca i blokirati imovinu onoga tko je potrošio taj novac. Dakle, najmanje što je DORH trebao napraviti je upisivanje hipoteke na imovinu HDZ-a u korist države", kazao je Nobilo Hini naglasivši kako Šeks i Jarnjak tu njegovu pravnu argumentaciju, koju je iznio u razgovoru za jučerašnji Dnevnik HTV-a, nisu ni na koji način pobili.

(Hina) xrkor yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙