FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SDP o stečaju Hotela Novi d.o.o.

Autor: dsil
RIJEKA,14. lipnja 2011.(Hina) - Pokretanje stečaja Hotela Novi d.o.o. uoči turističke sezone stvara lošu sliku o Novom Vinodolskom, ugrožava radna mjesta i šteti tom gradu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo predsjednik SDP-a Novog Vinodolskog Marko Sokolić.

"Novi Vinodolski gomila kumulativno proračunske gubitke iz godine u godinu pa će se stečaj najvećega gospodarskog subjekta u gradu dodatno negativno odraziti na gradsku bilancu", rekao je te upozorio da nema ni jamstava da će grad naplatiti svoje tražbine u Hotelima Novi d.o.o. Sokolić je pozvao sve mjerodavne da se zadrže djelatnosti tih hotela te da se sačuvaju radna mjesta.

Potpredsjednik novljanskoga SDP-a Saša Đujić zatražio je da se sazove izvanredna tematska sjednica Gradskog vijeća Novog Vinodolskog na kojoj gradske vlasti s gradonačelnikom Olegom Butkovićem (HDZ) na čelu trebaju objasniti zašto ustrajavaju na stečaju, zbog čega se stečaj vodi preko Turističke zajednice Novog Vinodolskog te zbog čega se, ako je stečaj nužan, nije pričekala jesen. Na tu sjednicu, dodao je, trebaju biti pozvani i radnici Hotela Novi d.o.o.

Na Trgovačkom sudu u Rijeci jučer je otvoren stečaj u tvrtki Hoteli Novi d.o.o., koja upravlja turističkim kompleksom Novi Spa & Hotels Resort u Novom Vinodolskom. Prijedlog za pokretanje stečaja podnijela je Turistička zajednica Novog Vinodolskog zbog duga od 855.000 kuna. Dug je u međuvremenu podmiren, ali Turistička zajednica, kojoj je predsjednik Oleg Butković, nije odustala od pokretanja stečaja.

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙