FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HDZ BiH veseli skori završetak pregovora Hrvatske i EU-a

Autor: zkre
MOSTAR, 10. lipnja 2011. (Hina) - Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović ocijenio je da ga skori završetak pregovora Hrvatske s Europskom komisijom raduje ističući kako će to biti poticaj Bosni i Hercegovini za napredak prema euroatlantskim integracijama te ohrabrenje Hrvatima za ostanak u ovoj zemlji i popravljanje njihove pozicije.

"To je poticaj i ohrabrenje svima onima koji su u okruženju RH, a napose je dobra vijest za građane BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo, da u BiH ima smisla ostati i opstati te tražiti jednakopravnost za Hrvate. Pri tome trebaju imati na umu da je uz granice Bosne i Hercegovine Republika Hrvatska koja je članica Europske unije", rekao je Čović za medije u Mostaru.

Dodao je da primjer Hrvatske pokazuje kako ima smisla provoditi teške reforme budući se time ostvaruje 'globalni cilj koji pokazuje da pravac napretka ide kroz Europsku uniju'.

"Držim da će Hrvatska u sljedeće dvije godine završiti sve aktivnosti te 1. srpnja 2013. postati punopravni član zajednice velike europske obitelji", rekao je Čović.

Predsjednik HDZ-a BiH je rekao i da 'dijeli radost' zbog završetka pregovora Republike Hrvatske ocjenjujući da će na taj način jednostavnije rješavati svoje probleme.

(Hina) xzkre ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙