FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HUS piše Božinoviću u vezi brodova za HRM

Autor: dmar
ZAGREB, 9. lipnja 2011. (Hina) - Hrvatska udruga sindikata (HUS) uputila je danas pismo ministru obrane Davoru Božinoviću u kojem ga podsjeća da im nije odgovorio na prije osam dana zatraženo očitovanje o namjerama MORH-a glede izgradnje 4+1 broda za potrebe Hrvatske ratne mornarice (HRM), što je najavljeno pri posjetu delegacije Vlade Brodosplitu još u veljači.

Podsjetio sam Vas pritom na značaj koji bi posao planirane izgradnje eventualno imao za hrvatsku brodogradnju koja nedvojbeno raspolaže znanjima i tehnologijom potrebnim za zahvate takve vrste, stoji u pismu predsjednika HUS-a Ozrena Matijaševića upućenom ministru Božinoviću.

Nažalost, bilo kakva reakcija MORH-a je izostala, čime ste dali svoj doprinos povećanju neizvjesnosti s kojom radnici hrvatskih brodogradilišta iščekuju rasplet svoje sadašnje i buduće egzistencije, ističe Matijašević dodajući kako ga još više boli činjenica da su predstavnicima hrvatskih brodogradilišta vrata MORH-a zatvorena.

Kombinacija te dvije činjenice može uputiti na postojanje nekih zakulisnih dogovora, u što nipošto ne želim vjerovati, pa Vas pozivam da čim prije predstavnicima hrvatskih brodogradilišta omogućite da Vam prezentiraju svoje mogućnosti, te da raspišete natječaj za najavljenu izgradnju koji bi omogućio radnicima hrvatskih brodogradilišta poštivanje Ustavom zajamčenog prava na rad, naglašava Matijašević u pismu.

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙