FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sveučilište: imenovana radna skupina za analizu zakona

Autor: ipet
ZAGREB, 8. lipnja 2011. (Hina) - Rektorski kolegij u širem sastavu Sveučilišta u Zagrebu imenovao je osmeročlanu radnu skupinu koja će s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ) analizirati nacrte prijedloga triju zakona - sveučilištu, visokom obrazovanju i znanstvenoj djelatnosti i na njih pristigle primjedbe te uspostaviti primjereni dijalog o dijelovima predloženih nacrta koji se mogu uključiti u polazišta za izradu nacionalne strategije, kao i raditi na iznalaženju rješenja prihvatljivih akademskoj zajednici.

U radnu skupinu imenovane su četiri prorektorice zagrebačkoga Sveučilišta - Blaženka Divjak, prorektorica za studente i studije, Melita Kovačević, prorektorica za istraživanje i tehnologiju, Ksenija Turković, prorektorica za pravna pitanja i međunarodnu suradnju i Vesna Vašiček, prorektorica za poslovanje te članica Rektorskoga kolegija u širem sastavu profesorica Medicinskoga fakulteta Nada Čikeš, dekan Akademije dramske umjetnosti Enes Midžić, dekan Pravnoga fakulteta Željko Potočnjak (a u slučaju njegove spriječenosti zamjenik je prodekan Davor Adrian Babić) te predsjednik Studentskoga zbora i član Rektorskoga kolegija u širem sastavu Danko Relić (a u slučaju njegove spriječenosti zamjenik mu je Krešo Jelinčić, zamjenik predsjednika Studentskog zbora), priopćilo je danas Sveučilište u Zagrebu.

Dodaje se da je Rektorski kolegij u širem sastav tu radnu skupinu imenovao na sjednici 6. lipnja. Podsjeća se da, u skladu sa zaključcima Senata toga sveučilišta prihvaćenim na sjednicama 10. svibnja i 3. lipnja ove godine, senat smatra da navedeni nacrti nisu prikladni za upućivanje u daljnju proceduru te zahtijeva da buduća zakonska rješenja budu utemeljena na nacionalnoj strategiji razvoja znanosti i visokog obrazovanja.

nadalje, Senat je spreman utemeljiti radnu skupinu koja će s predstavnicima Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa analizirati nacrte Zakona o sveučilištu, Zakona o visokom obrazovanju U odluci o imenovanju koju je potpisao rektor Aleksa Bjeliš stoji da je, prema zaključku Senata, u radnoj skupini potrebno uspostaviti primjereni dijalog u analizi problema i traženju rješenja, a djelovanje organizirati transparentno tako da zapisnici i zaključci budu usuglašeni tijekom sastanka i javno dostupni.

(Hina) pp/xipet yipet

An unhandled error has occurred. Reload 🗙