FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MMF izmijenio prognozu za Japan, očekuje pad aktivnosti

Autor: mpuk
TOKIO, 8. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Međunarodni monetarni fond (MMF) u srijedu je izmijenio gospodarsku prognozu za Japan u 2011., pozivajući treće po veličini svjetsko gospodarstvo da usvoji ambicioznije mjere kako bi smanjilo ogroman dug.

MMF je snizio prognozu rasta za Japan za 2011., predviđajući pad aktivnosti za 0,7 posto. U travanjskim redovnim prognozama, objavljenim nakon najvećeg potresa u japanskoj povijesti, predvidio je njihov rast za 1,4 posto.

U 2012. u MMF-u očekuju rast japanskog BDP-a za 2,9 posto.

"Japansko gospodarstvo i dalje se suočava s nepovoljnim utjecajem posljedica potresa, ali bi se trebalo početi snažno oporavljati u drugoj polovici godine", ocjenjuju u MMF-u.

"Početni šok zbog katastrofe bio je težak, ali su brze i odlučne mjere vlade i središnje japanske banke pomogle ograničiti njezin utjecaj na gospodarstvo“, navodi se u izvješću.

MMF upozorava da Japan mora provesti ambiciozniji srednjoročni plan kako bi srezao najveći javni dug u industrijaliziranom svijetu, i to kroz veće poreze, kako bi sačuvao povjerenje ulagača.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙