FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

IATA prepolovila prognoze dobiti za 2011. na 4 mlrd dolara

Autor: vmom
SINGAPUR, 6. lipnja 2011. (Hina/AFP) - Međunarodna organizacija zračnih prijevoznika (IATA) u ponedjeljak je prepolovila svoje ranije procjene dobiti zrakoplovne industrije za 2011. na četiri milijarde dolara, zbog potresa u Japanu u ožujku, nemira na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi te visokih cijena nafte.

"Da ćemo uopće uspjeti poslovati s dobiti u ovoj godini, s obzirom na ovakvu kombinaciju nezapamćenih šokova, rezultat je vrlo krhke razlike između prihoda i rashoda. Prirodne katastrofe u Japanu, nemiri na Bliskom istoku i u sjevernoj Africi, plus snažan rast cijena nafte, snizili su očekivanja dobiti zrakoplovne industrije na četiri milijarde dolara u ovoj godini", kazao je glavni direktor IATA-e Giovanni Bisignani na 67. godišnjem sastanku te organizacije koji se od 5. do 7. lipnja održava u Singapuru.

Revidirane prognoze dobiti značajno su snižene u odnosu na ranije procijenjenu dobit za ovu godinu od 8,6 milijardi dolara, koju je IATA objavila početkom ožujka, prije nego što su razorni potres i tsunami pogodili sjeveroistok Japana.

Pokažu li se najnovije prognoze točnima, bio bi to 78-postotni pad dobiti u usporedbi sa 18 milijardi dolara koliko su svjetske zrakoplovne kompanije ostvarile lani nakon izlaska iz recesije.

(Hina) xvmo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙