FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Oporavak svjetskog gospodarstva i dalje krhak – Lipsky

Autor: gple
WASHINGTON, 20. svibnja 2011. (Hina/Reuters) - Oporavak svjetskog gospodarstva od krize ubrzava ali mu i dalje prijete zastoji, upozorio je vršitelj dužnosti izvršnog direktora Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) John Lipsky, tražeći međunarodnu potporu za uzdrmana europska gospodarstva.

"Oporavak svjetskog gospodarstva ubrzava ali je i dalje krhak i neujednačen i obilježen neizvjesnostima", kazao je Lipsky u četvrtak na sastanku Odbora Bretton Woods, privatne savjetodavne grupe MMF-a i Svjetske banke.

Iskoristio je govor na sastanku kako bi signalizirao kontinuitet a ne promjene nakon što je na čelnoj poziciji u MMF-u zamijenio Dominiquea Strauss-Kahna koji je podnio ostavku zbog optužbe za napastovanje u New Yorku.

Lipsky je naglasio da europske zemlje čija su gospodarstva zapala u velike teškoće zbog dužničke krize zaslužuju međunarodnu potporu. Strauss-Kahn pomogao je skrojiti velike MMF-ove pakete pomoći za dugovima pritisnute europske zemlje.

"Postoje važni razlozi zašto njihovi europski susjedi i svjetska zajednica – kroz MMF – podupiru njihova reformska nastojanja", naglasio je Lipsky.

"Jedina je održiva opcija za Europu danas sveobuhvatno i dosljedno rješenje, koje će se također temeljiti na suradnji i zajedničkom sudjelovanju", dodao je.

Lipskyjev mandat istječe u kolovozu a obavljat će dužnost izvršnog direktora dok ne bude izabran Strauss-Kahnov nasljednik.

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙