FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Simpozij o Ruđeru Boškoviću

Autor: hspa
DUBROVNIK, 30. svibnja 2011. (Hina) - U organizaciji Instituta Ruđera Boškovića iz Zagreba te grada Dubrovnika i biskupijske Klasične gimnazije, u Dubrovniku se do 2. lipnja održava simpozij "Od Ruđera Boškovića do danas: doprinos hrvatskih znanstvenika svjetskoj znanstvenoj baštini".

Kako je na današnjoj konferenciji za novinare rekao ministar znanosti, obrazovanja i športa Radovan Fuchs, doista je fascinantno koliko je Ruđer Bošković bio čovjek današnjice i koliko se poruka kroz njegov život i njegovo djelovanje može primijeniti i danas.

Ministar Fuchs podsjetio je na projekt Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa o povratku hrvatskih znanstvenika u domovinu, pri čemu je istaknuo da ih se do sada vratilo pedesetak, a još se mnogi zanimaju za povratak.

Svi oni, kako je rekao, koji su se afirmirali u svijetu, bit će od velike koristi Hrvatskoj, osobito kada uđemo u Europsku uniju, a suradnja s njima vrlo je čvrsta kad su u pitanju mnogi zajednički projekti.

Ravnateljica Instituta Ruđera Boškovića Danica Ramljak rekla je kako je "jedan od ciljeva tog simpozija ispitati može li taj veliki znanstvenik koji je djelovao u osam europskih država biti model za modernu znanost".

Na današnjoj konferenciji za novinare sudjelovali su i neki ugledni hrvatski znanstvenici koji rade u svijetu, a svi su iznijeli zajedničko stajalište da hrvatska znanost ima velike mogućnosti, da u znanost treba ulagati te omogućiti afirmaciju mladih znanstvenika.

(Hina) xddub yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙