FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skinuta hrvatska zastava tijekom prosvjeda u Novom Sadu

Autor: jsta
SUBOTICA, 27. svibnja 2011. (Hina) - Prosvjed u Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića pretvorio se četvrtak navečer u teške incidente ispred sjedišta Pokrajinskog odbora Demokratske stranke i u središtu grada, a u neredima koji su uslijedili skinuta je hrvatska zastava s pročelja Srpskog narodnog kazališta (SNP), javila je Radio televizija Vojvodine (RTV).

U neredima koje je izazvalo oko 500 prosvjednika, koji su željeli upasti u RTV, kao i u sjedište DS-a u Novome Sadu poslije intervencije policije ozlijeđene su dvije osobe, a više je prosvjednika privedeno. Prosvjedi su počeli na Trgu slobode u središtu grada, a potom je kolona sa slikama Ratka Mladića i transparentima, bacajući petarde, krenula prema zgradi vlade Vojvodine, javlja RTV.

Nakon što je skupina prosvjednika bacala kamenje na prozore ureda DS-a, izbila je tučnjava s policijom u kojoj su ozljeđena dva sudionika nereda. Kolona se potom uputila prema zgradi SNP-a, gdje je počelo 56. Sterijino pozorje.

Na zgradi kazališta u tom povodu bila je istaknuta i hrvatska zastava koju su prosvjednici skinuli, a pokušaj da se isto učini i s zastavom BiH spriječila je policija. Ravnatelj policije MUP-a Srbije Milorad Veljović rekao je da je policija privela više osoba koje su sudjelovale u prosvjedima u Beogradu i Novom Sadu zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.

"Bilo je privođenja, ali više preventivnih, jer policija ne želi dopustiti narušavanje javnog reda i mira", rekao je Veljović agenciji Beta i dodao da će se točan broj privedenih znati sutra ujutro. Srbijanska policija uhitila je u četvrtak rano ujutro najtraženijeg haškoga bjegunca Ratka Mladića u jednoj kući u selu Lazarevac pokraj Zrenjanina.

(Hina) xjsta ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙