FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: počeli Dani udruga 2011.

Autor: dspo
PULA, 26. svibnja 2011.(hina) - "Civilno društvo u Hrvatskoj 2016. - vizija, strategija i akcija" tema je ovogodišnjih Dana udruga koje organizira Vladin ured za udruge u suradnji s TACSO-uredom tehničke pomoći i Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnoga društva, a koji su danas svečano otvoreni u Puli, gdje se okupilo stotinjak predstavnika civilnog društva iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske, Srbije i Turske.

Kako se tom prigodom čulo, ovogodišnji Dani udruga žele oblikovati prijedloge i viziju razvoja civilnog društva u Hrvatskoj koji će pridonijeti nacrtu prijedloga Nacionalne strategije i akcijskog plana od 2012. do 2016. godine.

Izaslanica predsjednika Republike Zrinka Vrabec-Mojzeš rekla je na otvorenju skupa da su ljudska prava, poštovanje različitosti i ravnopravnost spolova samo neke vrijednosti koje promiču udruge, a očekujemo da će, pošto Hrvatska postane članica Europske unije, njihova važnost biti još veća i da će koristiti znatna financijska sredstva iz europskih fondova.

Ataše za ljudska prava, manjine, razminiravanje i civilno društvo izaslanstva Europske unije Erol Akdag istaknuo je važnost civilnog društva u posljednjoj fazi približavanja Hrvatske Europskoj uniji.

Istarski župan Ivan Jakovčić istaknuo je kako Hrvatska ima snažan civilni sektor te je s tim u vezi posebno pohvalio istarske udruge s područja kulture, zaštite okoliša, športa te socijalnih i manjinskih prava.

Tijekom trodnevnoga skupa sudionici će raditi u skladu sa suvremenom metodom otvorenog prostora, koja omogućuje zajedničko promišljanje složenih tema i postizanje rezultata u relativno kratkom vremenu.

Tijekom Dana udruga obilježit će se i Europska godina volontiranja, čime se Republika Hrvatska ove godine pridružuje državama Europske unije u obilježavanju 2011. godine kao Europske godine volontiranja.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙