FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Branitelji potpisali ugovore o financiranju projekata

Autor: ipet
ZAGREB, 17. svibnja 2011. (Hina) - Predstavnici deset braniteljskih zadruga i šest braniteljskih udruga potpisali su danas u Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) ugovore za projekte kojima su ostvarili pravo na korištenje sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost iz područja zaštite okoliša u ukupnome iznosu od milijun i 270 tisuća kuna.

Branitelji su potpisali i primili 17 ugovora za projekte, budući da jedna udruga ima dva projekta, a u ime Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost ugovore je potpisao direktor Zlatko Ivaniš podsjetivši da je "podloga" današnjemu događaju sporazum o financiranju projekata braniteljskih zadruga i udruga što su ga MOBMS i Fond potpisali krajem prosinca 2009.

Izvijestio je da je Fond za braniteljske projekte do sada izdvojio oko 8,5 milijuna kuna tako da je, dodao je, s danas potpisanim ugovorima za kvalitetne projekte braniteljskih zadruga i udruga do sada izdvojeno oko deset milijuna kuna.

Ivaniš je najavio da će zbog velikoga zanimanja braniteljskih zadruga i udruga uskoro biti objavljen još jedan natječaj za korištenje sredstava Fonda u ukupnome iznosu od šest milijuna kuna.

Državni tajnik u MOBMS-u Zoran Komar zadovoljan je, kako je rekao, ostvarenim prvim korakom u suradnji branitelja s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Istaknuvši da je okosnica svih tih nastojanja skrb za hrvatske branitelje, Komar je spomenuo kako se često u medijima previđa da je više od 380 tisuća hrvatskih branitelja radno aktivno i ne uživa nikakve braniteljske povlastice, a posebice je ukazao na onaj dio braniteljske populacije koja u svome radu skrbi o ekološkoj komponenti.

U ime braniteljskih zadruga i udruga Fondu je za prepoznavanje kvalitete njihovih ekoloških projekata te projekata organske proizvodnje i resocijalizacije branitelja zahvalio Stipe Efendić iz zadruge "Dalmatia Ruralis za upravljanje i savjetovanje" istaknuvši da je riječ o posebnome obliku partnerstva na koji bi se, smatra, trebale ugledati i druge institucije.

Kako je rekao, branitelju nisu samo oni koji su stvorili i obranili domovinu, već i oni koji će čuvati njezinu ekološku i drugu raznovrsnost za svoje potomke i sve hrvatske građane.

Posebnu zahvalnost izrazio je premijerki Jadranki Kosor koja je, podsjetio je, svojedobno bila "generator" osnivanja braniteljskih zadruga.

(Hina) xipet ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙