FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Dubrovniku skup glavnih direktora imigracijskih služba

Autor: hspa
DUBROVNIK, 26. svibnja 2011. (Hina) - Na godišnjoj konferenciji glavnih direktora imigracijskih služba koja je počela danas u Dubrovniku sudjeluju predstavnici 33 države članice.

Dvodnevni skup, koji organizira hrvatsko ministarstvo unutarnjih poslova, otvorio je državni tajnik u MUP-u Vladimir Faber naglasivši da je područje migracije i azila jedno od prioritetnih pitanja u zajednici i zakonodavstvu EU-a.

Zbog globalizacije, naglasio je, u svijetu su pojačana migracijska kretanja koja je sve teže nadzirati i njima upravljati, a migracije, posebno ilegalne, velik su i sigurnosni i ekonomski problem današnjice.

Faber je dodao kako uzroke možemo pronaći u političkim zbivanjima u svijetu, odnosno u nedavnim događajima u sjevernoj Africi i Bliskom istoku, ali i sve očitijoj podjeli svijeta na bogate i siromašne pa je stoga Europa, kojoj pripada Hrvatska, suočena s novim izazovom.

"Održavanje ove konferencije prilika je da se odrede zajednički problemi, razmijene mišljenja i osmisle mjere i postupci kojima bi se ti problemi učinkovito i sustavno rješavali", naglasio je, dodavši kako je Hrvatska svjesna svoje uloge u području migracija, odnosno uloge koju će preuzeti pridruženjem EU.

U radu Konferencije generalnih direktora imigracijskih služba Hrvatska sudjeluje od 2005., a jedan od njezinih ciljeva je razmjena mišljenja i najbolje prakse u području migracija i azila između europskih država.

(Hina) xddub ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙