FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: odnosi unutar koalicije su odlični

Autor: dspo
PULA, 11. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić izjavio je na današnjoj konferenciji za novinare da su odnosi unutar Kukuriku koalicije "odlični" te da ih "nikakve izjave neće narušiti".

Jakovčić je to rekao komentirajući tekst u "Globusu" u kojem je predsjednik HNS-a Radimir Čačić, osvrćući se na izjave potpredsjednika IDS-a Damira Kajina da narodnjaci žele "više nego što im realno pripada i više nego što bi trebali dobiti", izjavio kako se "mnogi u HNS-u pitaju ima li uopće potrebe da IDS bude u (Kukuriku) koaliciji", budući da ona "može postići isti rezultat sa ili bez IDS-ovih glasova".

"Obje izjave, i Kajinova i Čačićeva ući će u povijest hrvatske političke misli i pomno će ih proučiti mnogi veliki analitičari hrvatske političke misli", ironično je rekao Jakovčić, dodavši kako su "odnosi unutar Kukuriku koalicije odlični, na primjerenoj razini i nikakve izjave ih neće narušiti".

Predsjednik IDS-a ustvrdio je kako je činjenica da se unutar Kukuriku koalicije nikada nije razgovaralo o mjestima u vladi ili podjeli mjesta na izbornim listama za parlament. "Ni službeno, ni neslužbeno osobno ni s kim od čelnika drugih stranaka u Kukuriku koaliciji o tome nisam razgovarao", rekao je Jakovčić.

Ustvrdio je kako su IDS-ovi odnosni s HNS-om, bez obzira na Čačićeve izjave, odlični te da će se s njihovim predstavnicima sastati već u četvrtak na međunarodnoj konferenciji liberala koju organizira IDS. "Na konferenciju je trebala doći potpredsjednica HNS-a Vesna Pusić, ali ne dolazi zbog bolesti i ispričala se zbog nedolaska. Otklonila je sve sumnje da u Poreč ne dolazi zbog nekakvog sukoba između naših dviju stranaka. Sukoba nema", kazao je Jakovčić.

U organizaciji IDS-a 12. i 13. svibnja u Poreču će se održati Druga međunarodna konferencija liberala pod nazivom "Regionalizam i regionalna suradnja", a na njoj će sudjelovati predstavnici liberalnih stranaka Europskog parlamenta i Odbora regija, čelnici liberalnih političkih stranaka jugoistočne Europe, kao i lideri regionalnih stranaka.

"Cilj konferencije je povezivanje aktualnih EU-ovih integracijskih procesa zemalja jugoistočne Europe uz razvoj regionalizma te iznijeti predviđanja budućeg razvoja regionalizma. Konferencija želi omogućiti forum za raspravu o iskustvima, kapacitetima i mogućnostima regionalne suradnje u jugoistočnoj Europi", kazao je Jakovčić.

Prema njegovim riječima ambicija IDS-a, kao organizatora konferencije je, da se i na ovaj način grade mostovi suradnje među regijama, a posebno između zapada i jugoistoka Europe". Jakovčić je dodao kako IDS kao nositelj ideje regionalizma u Hrvatskoj ima što reći o toj temi.

(Hina) xdspo yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙