FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatska među finalistima za nagradu "Venecija"

Autor: mbur
ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Ocjenjivačka komisija UniCredit Grupe, jednog od sponzora Venecijanskog bijenala, objavila je da je među pet finalista koji ulaze u završnicu dodjele nagrade "Venecija" Hrvatska te Estonija, Srbija, Turska i zajednički projekt Češke i Slovačke.

Kao jedan od sponzora UniCredit dodjeljuje nagradu za najbolji paviljon Bijenala s područja Centralne i Istočne Europe. Svečanost dodjele nagrade održat će se 3. lipnja u palači Grassi u Veneciji, kada će biti objavljena imena pobjednika, dobitnika nagrade od 150.000 eura. Djelo će postati dio kolekcije UniCredita te će biti dano na dugoročnu posudbu jednom od istaknutijih muzeja suvremene umjetnosti u matičnoj zemlji pobjednika natječaja, priopćeno je danas iz UniCredita.

Hrvatska je konkurirala projektom nazvanim "Potrebno je živjeti samouvjereno... gledajući" (One Needs to Live Self-Confidently… Watching), u što su uključeni radovi umjetnika Antonija G. Lauera, poznatijeg pod imenom Tom Gotovac te grupe umjetnika pod nazivom BADco, po odabiru kustoskog kolektiva "Što, kako i za koga/WHW".

Izložba je realizirana u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom i Zagrebačkim kazalištem mladih, na postavu je surađivala arhitektica Ana Martina Bakić, a oblikovanje vizualnih materijala radi član kolektiva WHW Dejan Kršić. Nastup Hrvatske na 54. Venecijanskom bijenalu financiralo je Ministarstvo kulture.

(Hina) pp/xmb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙