FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Lani Barić nagrada na filmskom festivalu u Bruxellesu

Autor: agrb
ZAGREB, 9. svibnja 2011. (Hina) - Glumica Lana Barić osvojila je nagradu za najbolju žensku ulogu na netom završenom 14. festivalu kratkog filma u Bruxellesu, za ulogu u filmu "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića, jednom od kratkih filmova omnibusa "Zagrebačke priče", izvijestio je danas producent "Propeler Film".

Nakon "Breze" za najbolju debitanticu na Festivalu igranog filma u Puli 2009., Lani Barić to je druga nagrada za istu ulogu, a ukupno dvanaesta nagrada omnibusu "Zagrebačke priče".

Film "Žuti mjesec" osvojio je brojne nagrade na domaćim i svjetskim festivalima, uključivši "Srce Sarajeva" za najbolji kratki film, a bio je nominiran i za "Zlatnog medvjeda" u kategoriji kratkog filma na prošlogodišnjem Berlinaleu.

Pojedini dijelovi "Zagrebačkih priča", "Inkasator", "Špansko kontinent" i "Šamar" osvojili su nagrade za najbolji scenarij, montažu te kameru na Danima hrvatskog filma 2010., a filmu "Inkasator" u režiji Igora Mirkovića tada je pripala nagrada "Oktavijan" za najbolji film.

Uspjeh omnibusa "Zagrebačke priče" potaknuo je nastajanje novog omnibusa "Zagrebačke priče 2" na temu ljubavi koji je sada u fazi predprodukcije, najavio je producent tih filmova "Propeler Film". Taj uradak obuhvatit će kratke filmove "Moj vrt" Ivana Skorina, "Na kvadrat" Jasne Žmak, "Može neko čik bacit odozgo" Josipa Viskovića, "Kruške" Hane Veček, "Mucica" Alda Tardozzija te "Al' tata, ti me voliš" Sare Hribar.

Uz službenu nagradu, Lana Barić osvojila je i tisuću eura.

(Hina) pp/xagrb yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙