FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagrade Hrvatskoga muzejskog društva

Autor: Ana Todoric
ZAGREB, 23. svibnja 2011. (Hina) - Na svečanosti u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) večeras su dodijeljene tradicionalne nagrade Hrvatskog muzejskog društva (HMD) za 2010., a nagradu za životno djelo HMD-a "Pavao Ritter Vitezović" dobila je Alma Orlić, akademska slikarica i umirovljena restauratorica savjetnica, za cjelokupni stručni rad i doprinose u razvoju restauratorske djelatnosti u Muzeju za umjetnost i obrt i u Hrvatskoj.

Godišnju nagradu Društva dobio je povjesničar umjetnosti Željko Marciuš sa suradnicima za multimedijalni izložbeni projekt "Ikonografija grada u hrvatskom slikarstvu prve polovice 20.stoljeća". Izložba je bila postavljena u Modernoj galeriji od veljače do travnja prošle godine.

Muzej suvremene umjetnosti (MUO) u Zagrebu dobio je nagradu za iznimna ostvarenja u muzejskoj struci i u promicanju suvremene umjetnosti različitim skupinama publike tijekom 2010.

Za autorski projekt i realizaciju Muzeja krapinskih neandertalaca u Krapini 2010. godišnja nagrada dodijeljena je i paleontologu Jakovu Radovčiću i arhitektu Željku Kovačiću sa suradnicima.

Za izložbeni projekt "Prva dalmatinska izložba - Split 1908.", održan u splitskoj Galeriji umjetnina, dobitnica nagrade je i Iris Slade sa suradnicima.

Muzej za umjetnost i obrt (MUO) dobitnik je nagrade za publikaciju "Muzej za umjetnost i obrt 1880.-2010. - vodič".

(Hina) xta/mkov ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙