FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za srijedu, 25. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 25. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za srijedu, 25. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje na 23. sjednici nastavlja raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o poljoprivrednom zemljištu kojim vlada predviđa pojednostaviti proceduru za raspolaganje državnim poljoprivrednim zemljištem te smanjiti naknade za prenamjenu poljoprivrednog zemljišta. Vlada je zakonske izmjene predložila zbog odluke Ustavnog suda koji je suspendirao dio članaka Zakona o poljoprivrednom zemljištu ocijenivši da dijelom ulaze u vlasništvo nad tim zemljištem, kao i kako bi se stvorile pretpostavke da se državno poljoprivredno zemljište stavi u funkciju kao preduvjet gospodarskog oporavka i novih investicija. Uz ostalo se predlaže smanjenje naknada za prenamjenu zemljišta. Za poljoprivredno zemljište koje je sada izvan, ali bi izmjenama prostornog plana bilo u granicama građevinskog područja, naknada bi se smanjila s 50 na 5 posto tržišne vrijednosti tog zemljišta, a sa 100 na 10 posto za osobito vrijedno i vrijedno obradivo poljoprivredno zemljište. U vladi predviđaju da bi se kroz prenamjenu poljoprivrednog zemljišta mogle stvoriti pretpostavke za osnivanje novih poslovnih zona, a time i veću zaposlenost Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav. Na dnevnom redu su Prijedlog odluke o pristupanju promjeni Ustava Republike Hrvatske, s prijedlogom Nacrta Ustavnog zakona o izmjeni i dopunama Ustava Republike Hrvatske te izvješće Ustavnog suda Republike Hrvatske o ustavnopravno neprihvatljivim učincima pročišćenih tekstova Ustava Republike Hrvatske, ustavnih zakona, zakona, drugih propisa i općih akata (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ante Starčevića).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za obranu. Na dnevnom redu su Prijedlog odluke o sudjelovanju pripadnika oružanih snaga Republike Hrvatske na dužnostima u zapovjedništvima, stožerima i drugim tijelima NATO-a u mirovnim misijama i operacijama pod vodstvom NATO-a, Prijedlog odluke o sudjelovanju pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a "unified protector", Prijedlog odluke o sudjelovanju Oružanih snaga Republike Hrvatske u mirovnoj operaciji NATO-a na Kosovu (KFOR), (13,30 sati, Hrvatski sabor, dvorana Ivana Kukuljevića).

GLINA - Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sudjelovat će na otvaranju novog objekta za smještaj zatvorenika Kaznionice u Glini (10,30 sati, Glina, Vinogradska 2 - predstavnici medija koji će pratiti ovaj događaj pred ulazom u kaznionicu trebaju biti najkasnije do 10 sati).

RIJEKA - Potpredsjednik vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Darko Milinović posjetit će riječki Klinički bolnički centar Rijeka gdje će svečano pustiti u rad linearni akceleratora (11.30 sati, KBC Rijeka).

ZAGREB - Sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća (9 sati, zgrada Vlade RH). TV-snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sjednice, nakon koje su predviđene izjave za medije.

ZAGREB - U Ministarstvu obrazovanja, znanosti i sporta potpisat će se Društveni ugovor BICRO BIOCENTAR d.o.o. i Ugovor o provedbi projekta Inkubacijskog centra za bioznanosti (BICRO BIROCENTRA), vrijednog oko 140 milijuna kuna, između Poslovno-inovacijske agencije Republike Hrvatske (BICRO), Grada Zagreba i Sveučilišta u Zagrebu (10 sati, Donje Svetice 38). Budući Inkubacijski centar s laboratorijima i uredima, koji će se nalaziti u sveučilišnom kampusu na Borongaju, trebao bi poduzećima u području bioznanosti pružiti uvjete za obavljanje njihove djelatnosti. Vlada RH je taj projekt uvrstila u svoje strateške dokumente za financiranje iz pristupne pomoći EU (IPA), a Europska komisija je njegovo financiranje odobrila u veljači ove godine.

VARAŽDIN - Uzvratna utakmica finala Hrvatskoga nogometnoga kupa u Varaždinu između Varaždina i Dinama (20.10 sati, stadion Varteks).

ZAGREB - Treća utakmica polufinala Lige za prvaka u Zagrebu između košarkaša Cedevite i Cibone (20.15 sati, Sutinska vrela).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙