FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FaH - Najava fotografija za utorak, 24. svibnja

Autor: ikut
ZAGREB, 24. svibnja 2011. (Hina) - Najava važnijih događaja za utorak, 24. svibnja koje ćemo popratiti fotografijama

HELSINKI - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović doputovat će u dvodnevni službeni posjet Finskoj gdje će razgovarati s finskom predsjednicom Tarjom Halonen, premijerkom Mari Kiviniemi te predsjednikom parlamenta Benom Zyskowiczem. Glavna tema razgovora bit će daljnje unapređenje sveukupne suradnje. Osim zauzimanja za daljnji razvoj bilateralnih odnosa, Josipović će zatražiti i dodatnu potporu što skorijem okončanju hrvatskih pristupnih pregovora. U okviru posjeta održat će predavanje na helsinškom sveučilištu na temu "Europska unija i regija jugoistočne Europe: dvije strane iste medalje".

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za financije i državni proračun na čijem se dnevnom redu, među ostalim, nalazi i Prijedlog godišnjeg izvještaja o izvršenju državnog proračuna RH za 2010. (9 sati, dvorana Josipa Jelačića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Okrugli stol o komunikacijskoj strategiji vlade RH u organizaciji GONG-a. Namjera je tog okruglog stola, navodi organizator, da se potakne rasprava o strategiji komuniciranja o europskim pitanjima, njezinim uspjesima i izazovima (10 sati, dvorana Ivana Mažuranića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Predsjednik Gradskog odbora Zagreba SDP-a Davor Bernardić će na konferenciji za medije najaviti X. izvještajno tematsku - konvenciju zagrebačkog GO SDP-a "Zagreb za europsku Hrvatsku" (11 sati, GO SDP, Praška 2/1).

ŠIBENIK - Konferenciju "Dani regionalnog razvoja" u Šibeniku, na kojoj će hrvatski i europski dužnosnici, uz ostalo, razgovarati o poticanje lokalnih zajednica da pripreme projekte za financiranje iz EU fondova, otvorit će predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor (11 sati, hotel Solaris). Konferencija, u organizaciji Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstvo, okupit će predstavnike Europske komisije, hrvatskih nacionalnih tijela, regionalne i lokalne vlasti i ministarstva, koji će razmjenom iskustava o regionalnom razvoju doprinijeti pripremi Hrvatske za korištenje fondova EU, budući da je jedan od ciljeva konferencije poticanje lokalnih zajednica na pripremanje projekata koji se mogu financirati iz tih fondova. Bit će održan i okrugli stol na temu: "Regionalna politika RH i EU perspektive", na kojem će predstavnici Poljske, Latvije i Francuske predstaviti svoja iskustva iz područja regionalnog razvoja i time pridonijeti pripremi RH za korištenje fondova EU.

ZAGREB - Predstavljanje knjige Jevgenija Primakova "Minsko polje politike", a predstavit će ju bivši predsjednik Republike Stjepan Mesić, veleposlanik Ruske Federacije u RH Robert Makarjan i prof.dr. Ljubo Jurčić (12 sati, HND, Perkovčeva 2).

Dežurni na desku FaH-a:

Prije podne: Damir Senčar

Poslije podne: Ivana Kutni

tel: + 385 1 4808-770

fax: + 385 1 4808-823

email: fah@hina.hr

(Hina) xik ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙