FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović primio glavnu ravnateljicu UNESCO-a

Autor: ipet
ZAGREB, 21. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je danas u Uredu predsjednika glavnu ravnateljicu UNESCO-a Irinu Bokovu izrazivši zadovoljstvo što je na čelo te važne međunarodne organizacije prvu put izabrana osoba iz naše regije, odnosno iz jugoistočne Europe.

Glavna ravnateljica UNESCO-a stigla je danas u Hrvatsku kako bi u nedjelju u Poreču svečano otvorila I. forum mladih jugoistočne Europe, priopćeno je iz Ureda predsjednika.

Taj će se forum održati u Poreču od 20. do 23. svibnja pod nazivom "Obrazovanje o svjetskoj baštini: umrežavanje za bolju zajedničku budućnost" u organizaciji hrvatskoga i slovenskoga povjerenstva za UNESCO, a uz potporu mjerodavnih ministarstava Hrvatske i Slovenije te UNESCO-a.

Tijekom susreta s predsjednikom Josipovićem, kojemu je nazočio i ministar kulture Jasen Mesić, glavna ravnateljica UNESCO-a pohvalila je suradnju s Hrvatskom u svim programskim područjima UNESCO-a, a posebice u području kulture, gdje je, kako je istaknula, ta suradnja iznimno uspješna.

Predsjednik Josipović rekao je pak da je kulturna suradnja, kao i suradnja u području obrazovanja, znanosti i informiranja, idealan mehanizam za unaprjeđenje suradnje u regiji.

Kako se navodi, osim o regionalnoj suradnji i zaštiti i promociji kulturnoga nasljeđa, razgovaralo se i o hrvatskome putu prema Europskoj uniji i dosadašnjim postignućima.

(Hina) pp/xipet yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙