FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vukovar: dobrotvorni koncert "S Predsjednikom na koncert!"

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. svibnja 2011.(Hina) - Humanitarni koncert "Zagrebačkih solista", kojemu je nazočio i predsjednik Republike Ivo Josipović pod nazivom "S Predsjednikom na koncert!", održan je večeras u Hrvatskom domu u Vukovaru.

Na programu su bila djela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Ottorina Respighija i Astora Piazzolla, a na kraju koncerta izvedena je "Samba brevis", koju je skladao Ivo Josipović. Cjelokupan prihod s koncerta, koji su organizirali Klub sudaca Vukovar i grad Vukovar, namijenjen je vukovarskim stipendistima i Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom "Vukovarske iskrice".

Osim predsjednika Josipovića koncertu su nazočili ministar kulture Jasen Mesić, voditelj Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren, vukovarski gradonačelnik Željko Sabo, članovi diplomatskog zbora akreditirani u Hrvatskoj, Kluba sudaca Vukovar, vukovarski gospodarstvenici i javni djelatnici.

Praćenjem koncerta završio je posjet predsjednika Josipovića Vukovaru u tijeku kojega je obišao vukovarsku Opću bolnicu, susreo se sa županom Božom Galićem i gradonačelnikom Željkom Sabom te održao predavanje "Hrvatska i EU" na "Danima EU-a u RH" koje su organizirali Europski dom Vukovar i Zaklada "Friedricha Eberta".

(Hina) xzdra yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙