FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Josipović uručio odlikovanje mons. Šantiću

Autor: rkor
ZAGREB/POSTIRE, 20. svibnja 2011. (Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović predao je danas generalnom vikaru Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj mons. Josipu Šantiću odlikovanje Reda kneza Branimira s ogrlicom za osobite zasluge stečene promicanjem međunarodnog položaja i ugleda Republike Hrvatske.

"Bili ste i jeste primjer i uzor mnogima. Uzor i primjer kako se voli i promiče sloboda, jednakost i pravednost, kako se živi i radi za svoj narod i građane, državu i društvo, za dobro zajednice, za dobro prosperitetne, demokratske europske Hrvatske", kazao je Josipović u Postirama na Braču pri uručenju odlikovanja mons. Šantiću.

Predsjednik Josipović istaknuo je kako je riječ o osobi široke duše i duha koji je sebe utkao u posao usmjeren na dobro ljudi, naroda, cijeloga hrvatskog društva i suradnju s drugima i drukčijima.

Naglasivši važnost potpore koju je mons. Šantić davao dragovoljcima, braniteljima u Domovinskome ratu, Josipović je istaknuo i njegovu veliku ulogu u ustrojavanju dušobrižništva u vojsci i policiji, suradnju s polaznicima Hrvatskog vojnog učilišta te zasluge mons. Šantića u promicanju međunarodnog položaja i ugleda RH.

Zahvalivši na odlikovanju, mons. Šantić se prisjetio svoga dolaska u Vojni ordinarijat i aktivnosti koje je provodio u njegovoj organizaciji. Sveta Stolica je osnovala Vojni ordinarijat u RH u travnju 1997. godine, a mons. Šantić iduće godine postaje generalni vikar Vojnog ordinarijata.

Uručenju odlikovanja nazočio ja i biskup Hvarsko-bračko-viški, mons. Slobodan Štambuk.

(Hina) xrkor yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙