FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska, za petak 20. svibnja.

Autor: tmar
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska, za petak 20. svibnja.

PAŠMAN - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović posjetit će otok Pašman gdje će se, među ostalim, susresti građanima na kavi (11,20 sati, restoran Sovinje, općina Tkon), te razgovarati sa čelnicima općina Pašman i Tkon (12,10 sati, vatrogasni dom, općina Tkon). Na kraju posjeta obići će benediktinski samostan Ćokovac ( 15,45 sati, općina Tkon).

BRAČ - Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović u Postirama, na Braču, će dodijeliti odlikovanje msgr. Josipu Šantiću, generalnom vikaru Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj (18,30 sati, hotel „Lipa“, Porat 1, Postira).

(*) PETRINJA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor u Petrinji će otvoriti novi Centar za socijalnu skrb Petrinja (10 sati, Turkulinova 35). Premijerka će nakon toga posjetiti tvornicu Gavrilović i sastati se s vlasnicima i članovima Uprave (10,45 sati, Gavrilovićev trg 1).

ZAGREB - Nastavak sjednice Hrvatskog sabora. Zastupnici nastavljaju s radom raspravom o izmjenama i dopunama Zakona o financiranju političkih aktivnosti i izbornoj promidžbi. Izmjenama i dopunama tog zakona želi se osigurati dodatan i pojačan nadzor sredstava političkih stranaka i pojedinaca koji imaju ulogu u političkom životu, i to ne samo tijekom predizbornih kampanja. Izmjena zakona rezultat je konačnih pregovora s Europskom komisijom koja je zatražila pojačan nadzor financiranja stranaka i pojedinaca i tijekom godine, odnosno i onda kada nije vrijeme izbora. (9,30 sati, Trg Sv. Marka 6).

ZAGREB - Ministar kulture Jasen Mesić uručit će nagrade "Ivo Horvat" za izvanredna dostignuća u području zaštite prirode pojedincima i pravnim osobama (10 sati, Hrvatski državni arhiv, Marulićev trg 21).

ZAGREB - Predstavnici Udruge pravnika Vukovar 1991. održat će konferenciju za novinare ispred zgrade Veleposlanstva Republike Srbije nakon razgovora s veleposlanikom o kaznenoj prijavi koju je udruga podnijela prije tri godine zbog ratnih zločina nad vukovarskim braniteljima, ranjenicima i civilima u logorima na području Srbije te o postavljanju spomen ploče u logoru Stajićevo (11,30 sati, Pantovčak 245).

SPLIT - U povodu Europskog dana pomorstva održat će se stručni skup na temu "Pomorci u središtu hrvatske pomorske politike" (Dioklecijanovi podrumi, 9,30 sati).

ZAGREB - Forum za slobodu odgoja organizira konferenciju "Možemo to riješiti! Sukob i suradnja - medijacija u radu s djecom i mladima" s ciljem upoznavanja s medijacijom kao metodom rješavanja sukoba. Uvodničari su predsjednica Foruma Vesna M. Puhovski, predstavnici američkog veleposlanstva, Ureda pravobraniteljice, UNICEF-a itd. (10 sati, Novinarski dom, Perkovčeva 2).

ZAGREB - U povodu posjeta pape Benedikta XVI. Matica hrvatska predstavit će knjigu "The International Scope od the National Language" autora Stjepana Krasića, koja je nastala kao plod 30-godišnjih istraživanja u vatikanskim arhivima. Sudjeluju Mladen Andrić, Ivana Burđelez, Stjepan Krasić i drugi (19 sati, Ulica Matice hrvatske 2).

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja - Hrvatska.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xmt ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙