FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ivo Josipović posjetio vukovarsku bolnicu

Autor: zdra
VUKOVAR, 6. svibnja 2011.(Hina) - Predsjednik Republike Ivo Josipović za boravka u Vukovaru posjetio je u pratnji ravnateljice vukovarske Opće bolnice Vesne Bosanac i vukovarsko-srijemskog župana Bože Galića vukovarsku bolnicu u obnovu koje je do sada uloženo oko 200 milijuna kuna.

Josipović je obišao ginekološki i pedijatrijski odjel te ratni muzej u bolničkom podrumu u kojem je u spomen na stradale ranjenike i civile iz vukovarske bolnice zapalio svijeću.

Razgovorima u poglavarstvu i posjetu bolnici nazočio je i voditelj Delegacije EU-a u Hrvatskoj Paul Vandoren.

Prije posjeta bolnici Josipović se u zgradi gradskoga poglavarstva susreo s gradonačelnikom Željko Sabom i županom Božom Galićem s kojima je razgovarao o političkom i gospodarskom stanju u Vukovaru i Vukovarsko-srijemskoj županiji.

"Vukovar je simbol stradanja, ali i pobjede", poručio je Josipović nakon razgovora u gradskom poglavarstvu, rekavši kako će boravak u Vukovaru iskoristiti i kako bi se upoznao s ulaganjima u razvoj toga grada.

Popodne će predsjednik Josipović održati predavanje "Hrvatska i EU" na skupu koji u povodu "Dana EU-a u Hrvatskoj" u hotelu "Lav" organiziraju Europski dom Vukovar i Zaklada "Friedricha Eberta".

Također će nazočiti dobrotvornom koncertu "S Predsjednikom na koncert!" koji organiziraju vukovarski Klub sudaca i grad Vukovar. Cjelokupan prihod s koncerta namijenjen je vukovarskim stipendistima i Udruzi za pomoć osobama s mentalnom retardacijom "Vukovarske iskrice".

(Hina) xzdra yln

An unhandled error has occurred. Reload 🗙