FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Popijač s ruskim ministrom Shmatkom o energetici

Autor: dduk
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Đuro Popijač susreo se danas s ruskim ministrom energetike Sergejem Shmatkom s kojim je razgovarao o unapređenju gospodarske suradnje s naglaskom na energetski sektor, priopćeno je iz Ministarstva.

Na sastanku, na kojem je bio i potpredsjednik Vlade za investicije Ivan Domagoj Milošević, bilo je riječi o interesu ruskih investitora za ulaganja u Hrvatsku u području plinskog biznisa i izgradnje plinske infrastrukture.

Razgovaralo se mogućnoj izgradnji plinske elektrane u Hrvatskoj za što već postoje moguće lokacije.

Naglašeno je kako su obje zemlje zainteresirane za unapređenje i konkretizaciju suradnje na projektima vezanim uz klasične plinske izvore i ukapljeni naftni plin (LNG).

Obje strane izrazile su zadovoljstvo aktivnostima koje JANAF ostvaruje s ruskim partnerima, kaže se u priopćenju.

Ministar Popijač ocijenio je kako je i današnji susret potvrda dobrih prijateljskih odnosa dviju zemalja.

Govoreći o aktualnim planovima i trenutnoj situaciji u energetici, rekao je kako je Hrvatska zainteresirana za diverzifikaciju energetskih dobavnih pravaca te da je otvorena prema ruskim partnerima.

Ministar Shmatko, izražavajući zadovoljstvo razgovorom u Ministarstvu gospodarstva, govorio je o konkretnim energetskim infrastrukturnim projektima u svojoj zemlji ističući kako ruska strana podržava napore zemalja EU-a za razvoj transportne plinske mreže.

Naglašavajući kako je Hrvatska jedno od najperspektivnijih te brzo rastućih tržišta, ruski ministar govorio je o mogućnostima unapređenja gospodarskih odnosa u više područja te rekao da naredni korak trebaju učiniti tvrtke odnosno poslovni ljudi.

Govoreći o svome nedavnom posjetu Ruskoj Federaciji, potpredsjednik Vlade Milošević rekao je da su brojne hrvatske tvrtke iskazale interes kako za ulaskom na rusko tržište tako i za mogućnostima zajedničkih ulaganja.

Ruska Federacija je s 1,5 milijardi eura robne razmjene bila četvrti vanjskotrgovinski partner Hrvatskoj u 2010. godini. U prvom tromjesečju 2011. godine robna razmjena između dvije zemlje iznosila je 423 milijun eura što je 36 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, kaže se u priopćenju.

(Hina) pp/xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙