FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija Akademske solidarnosti ispred MZOŠ-a

Autor: mbur
ZAGREB, 20. svibnja 2011. (Hina) - Dvadesetak predstavnika Inicijative Akademska solidarnost Zagreb prosvjedovalo je danas ispred Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa (MZOŠ), pridruživši se tako kolegama u Splitu u borbi za odbacivanje predloženih zakona iz područja znanosti i visokog obrazovanja te nastojanjima za autonomno sveučilište i znanost.

Predstavnici Akademske solidarnosti su na prosvjednoj akciji, pod nazivom "Transparent", ispisali veliki natpis crvenom i crnom bojom "U obranu autonomije'', koji je potom urudžbiran ministru znanosti. Pred kraj akcije, ispred zgrade ministarstva došla je i policija koja je legitimirala članove Inicijative.

Za danas je bio najavljen dolazak ministra znanosti, obrazovanja i sporta Radovana Fuchsa na Senat Sveučilišta u Splitu, koje se trebalo očitovati o nacrtu zakona o znanstvenoj djelatnosti, visokom obrazovanju i sveučilištu.

To Akademska solidarnost smatra direktnim uplitanjem vlade u autonomiju Sveučilišta u Splitu, a s ciljem "utjerivanja" podrške zakonima protiv kojih su, kažu prosvjednici, ustali brojni članovi, institucije i udruge akademske zajednice.

Inicijativa Akademska solidarnost Zagreb pozvala je 18. svibnja ministarstvo znanosti da prestane s ignoriranjem volje akademske zajednice te da hitno prekine proceduru donošenja zakona iz područja znanosti i visokog obrazovanja, najavivši da će, ukoliko vlada te zakone uputi u sabor, stupiti u štrajk.

(Hina) xmb ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙