FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za srijedu, 11. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za srijedu, 11. svibnja:

Zvjezdicom (*) je označen događaj za kojeg je poziv stigao nakon objavljivanja prve Najave događaja - Hrvatske - za srijedu.

(*) RIJEKA - Predsjednica Vlade RH Jadranka Kosor otvorit će novu zgradu objekta studentske prehrane Kampusa Sveučilišta u Rijeci na Trsatu (10 sati, Dukićeva ulica b.b.)

ZAGREB - Hrvatski sabor zasjedanje će nastaviti raspravom o prijedlogu novoga zakona o referendumu, koji bi, sukladno preporuci Odbora za Ustav, ipak trebao raspraviti u redovnoj proceduri, odnosno u dva čitanja. Vlada je Saboru predložila da po hitnom postupku donese novi zakon, po kojemu bi se rok za prikupljanje potpisa građana za raspisivanje referenduma produžio s 15 na 30 dana, broj potrebnih potpisa za raspisivanje državnog referenduma i nadalje bi ostao 10 posto, a na referendumu bi se odlučivalo većinom birača koji su mu pristupili (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. Aleksa Bjeliš na konferenciji za novinare izvijestit će o raspravi članova Senata vezano uz prijedloge nacrta novih zakona iz područja visokog obrazovanja i znanosti. Rektor i prorektori izvijestit će i o ostalim temama koje su članovi Senata razmatrali na sjednici, između ostalog, o pripremi donošenja odluke o upisnim kvotama i iznosima participacija u troškovima studiranja za upis studenata u prvu godinu diplomskih studija na Sveučilištu u Zagrebu u akademskoj godini 2011./2012. (10,30 sati, mala vijećnica Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg maršala Tita 14).

ZAGREB - Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa organizira okrugli stol pod nazivom "Znanost i inovacije". Svrha okruglog stola je izgradnja dugoročnih partnerstava između ustanova koje se bave znanstvenim istraživanjima te gospodarskih subjekata kroz prezentaciju njihovih kompetencija, stručnosti i usluga kao i analizu potreba za suradnjom (10 sati, prostor Sveučilišta u Zagrebu, Zvonimirova 8).

(*) ZAGREB - Ministar obrane RH Davor Božinović i vrhunska športašica - streljačica Snježana Pejčić potpisat će u Ministarstvu obrane RH (MORH), Ugovor o dragovoljnom služenju vojnog roka te Ugovor o službi u Oružanim snagama RH u statusu djelatnog vojnika. Istodobno, Snježana Pejčić će dati svečanu prisegu. Potpisivanje ugovora održat će se u Administrativnom sjedištu MORH-a (10,30 sati, MORH, Sarajevska cesta 7, objekt broj 15. Novinari se pozivaju da dođu najkasnije do 10,15 sati).

ZAGREB - Predstavljanje Hrvatsko-albanskog rječnika. Rječnik će predstaviti predsjednik Uprave Školske knjige Ante Žužul, recenzenti dr. Marija Znika i prof. dr. Zef Mirdita, autor albanskog stupca Mikel Ndreca i urednica Dijana Vlatković (13 sati, Velika dvorana Školske knjige, Masarykova 28).

ZAGREB - Hrvatski institut za povijest iz Zagreba i Hrvatsko akademsko društvo iz Subotice predstavljaju Zbornik radova međunarodnog znanstvenog skupa "Identitet bačkih Hrvata" održanog u Zagrebu 27. i 28. studenoga 2008. godine. O Zborniku će govoriti dr. Marino Manin, Tomislav Žigmanov i dr. Robert Skenderović (15 sati, "Zlatna dvorana" Hrvatskog instituta za povijest, Opatička 10).

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙