FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Italija: Nastavlja se priljev izbjeglica

Autor: vrad
RIM, 19. svibnja 2011. (Hina/AFP) - Nakon višednevne stanke, nastavlja se priljev izbjeglica u Italiju, kamo je stiglo sedamstotinjak osoba, a u moru pokraj Sicilije pronađena su tri trupla, priopćila je u četvrtak obalna straža.

Tri trupla pronađena su oko podneva, pošto je skupina 14 mladih izbjeglica doplivala do Trapanija, na zapadu Sicilije. Potonji, čije državljanstvo zasad nije poznato, izjavili su da su se iskrcali iz gumenog čamca i da su trojica njihovih drugova nestala.

Obalna straža misli da su se s čamca iskrcali blizu obale, ali se nisu uspjeli domoći kopna, pri čemu su se tri osobe utopile.

Čamac s 208 izbjeglica, među kojima su bili 23 žene i djeca, stigao je noćas na talijanski otočić Lampedusu koji je prvi europski teritorij na koji nailaze izbjeglice iz Tunisa i Libije.

Izbjeglice su izjavili da su pošli iz Libije, dodavši da su putovali 20 sati, po istom izvoru.

Drugi čamac s petstotinjak ljudi rano poslijepodne prihvatila je obalna straža na Lampedusi.

Prije tjedan dana oko 1.200 izbjeglica iz Libije pristiglo je u nepunih 48 sati na Lampedusu, nakon čega je nastupilo primirje.

Talijanske vlasti su u međuvremenu prevezle te osobe u prihvatne centre diljem Italije, pokušavajući spasiti turističku sezonu koja je jedan od glavnih izvora prihoda za taj otočić.

(Hina) xvrad ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙