FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jandroković se sastao s Frattinijem

Autor: kgab
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković sastao se u ponedjeljak u Rimu, na marginama ministarske konferencije Ujedinjenih naroda, s talijanskim ministrom vanjskih poslova Francom Frattinijem, priopćio je MVPEI.

Ministri Jandroković i Frattini složili su se da su odnosi između dviju država odlični, čemu svjedoči i kontinuirani dijalog na najvišoj političkoj razini.

Jandroković je izvijestio svog talijanskog kolegu o aktualnostima vezanima uz pristupni proces Republike Hrvatske za punopravno članstvo u Europskoj uniji, te aktivnostima koje hrvatska Vlada poduzima kako bi se realizirao cilj dovršetka pregovora u lipnju ove godine. U tom pogledu još jednom je zahvalio Italiji na snažnoj i kontinuiranoj potpori koju pruža Hrvatskoj na njezinom eurointegracijskom putu.

Ministar Frattini poručio je da je Italija i dosad snažno podupirala Hrvatsku te da će to činiti i ubuduće kako bi RH što prije završila pregovarački proces i što prije postala punopravna članica Europske unije.

Jandroković je uputio poziv Frattiniju za ovogodišnji Croatia Summit koji će se u srpnju održati u Dubrovniku, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙