FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoren 51. festival hrvatskih kazališnih amatera

Autor: mihv
STARI GRAD, 18. svibnja 2011. (Hina) - Prigodnom svečanošću u Gradskom kazalištu u Starom Gradu na otoku Hvaru, večeras je otvoren 51. festival hrvatskih kazališnih amatera, što će se održati od 18. do 22. svibnja.

Tu kulturnu manifestaciju u Starom Gradu po četvrti put organizira Hrvatski sabor kulture iz Zagreba u suradnji s Gradom Starim Gradom, a za nagrade i priznanja natjecat će se 16 od 147 prijavljenih predstava, što ih je odabrao naš istaknuti redatelj i selektor festivala dr. Robert Raponja.

Pokrovitelji Festivala su Ministarstvo kulture RH i Splitsko-dalmatinska županija, a nastupit će više od 300 kazalištaraca.

Na kraju festivala, u nedjelju, 22. svibnja, temeljem odluka Prosudbenog povjerenstva u sastavu: Dubravka Crnojević-Carić, Barbara Rocco i Vjekoslav Janković dodijelit će se nagrade i priznanja – za najbolju predstavu, režiju, mušku i žensku ulogu, te za najbolje sporedne uloge, zatim nagrada za najbolji dramski tekst i prilagodbu, za inventivnost i očuvanje kulturne baštine, kazao je Mirko Kovačević, stručni suradnik za kazalište HSK-a.

U Starom Gradu će u idućih nekoliko dana nastupati kazališni amateri iz Tuhelja, Zeline, Zagreba, Samobora, Doljana, Slavonskog Broda, Krasice, Virja, Draganića, Županje, Rasinja, Nedelišća, Dubrovnika, Gata i Paga.

U Starome Gradu će se istodobno održati i 7. međunarodni festival 'Jadran 2011.', pa će tako posjetitelji uživati u predstavama Šentjakobskog gledališća iz Ljubljane i Hrvatskog amaterskog kazališta iz Travnika, ali isto tako u izvedbama otočnih kazališnih družina, točnije Hvarskog pučkog kazališta i KUD 'Petar Hektorović' iz Staroga Grada.

(Hina) xmhv ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙