FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: premijera predstave "Sjajno mjesto za nesreću" 28. travnja

Autor: hsup
RIJEKA,20. travnja 2011.(Hina) - Premijera tragikomične epizode jednoga gubitnika "Sjajno mjesto za nesreću" po romanu Damira Karakaša i u režiji Dalibora Matanića bit će praizvedena 28. travnja u HNK Ivana pl. Zajca u sklopu Kamovfesta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u riječkome kazalištu.

Roman Damira Karakaša dramatizirala je Nina Mitrović, za scenografiju, oblikovanje svjetla i videoprojekciju zaslužan je Deni Šesnić, kostime je osmislila Ana Savić Gecan, a skladatelji su Jure Ferina i Pavao Miholjević.

Glavnu ulogu Pisca tumači Frano Mašković, a nastupit će još Denis Brižić, Damir Orlić, Alex Đaković, Anastazija Balaž-Lečić, Andreja Blagojević, Tanja Smoje, Jelena Lopatić, Davor Jureško, Adnan Palangić, Biljana Torić, Olivera Baljak, Jasmin Mekić, Sabina Salamon, Žarko Radić, Nenad Vukelić, Dražen Mikulić i Predrag Sikimić.

U predstavi se prati epizoda u životu pisca iz Hrvatske koji je u Pariz došao sa željom da postane planetarno slavan, ali u tome ne uspijeva i propada.

Intendantica riječkoga HNK Nada Matošević-Orešković rekla je da će predstava biti prikazana u sklopu Kamovfesta, tijekom kojega se na pozornici riječkoga kazališta predstavljaju domaći autori.

Redatelj Dalibor Matanić istaknuo je da je glumačka ekipa te predstave sastavljena od glumaca iz dva, kako je rekao, trenutačno najbolja ansambla - zagrebačkoga ZKM-a i riječkoga HNK.

Dramaturginja Nina Mitrović rekla je da je Karakašev roman bilo teško prenijeti na scenu te je izrazila nadu da je u tome uspjela.

(Hina) xhsup yso

An unhandled error has occurred. Reload 🗙