FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: Festival glumca od 14. do 23. svibnja

Autor: zdra
ŽUPANJA, 4. svibnja 2011.(Hina) - Na 18. festivalu glumca, koji će se održati od 14. do 23. svibnja u Županji, Vinkovcima, Vukovaru i Iloku, odigrat će se 20 predstava iz prošlogodišnje produkcije hrvatskih kazališta koje za ovogodišnji festival odabrala izbornica Zrinka Cvitešić, najavljeno je na konferenciji za novinare Festivalskog odbora.

Festival će otvoriti predstava "Priča o konju" L.N.Tolstoja u dramatizaciji Marka Rozovskog i režiji Zvonka Festinija te izvedbi Zagrebačkog kazališta lutaka a završit će dodjelom nagrada i priznanja i izvedbom šokačkog mjuzikla "Bećarske vatre" u režiji Himze Nuhanovića i izvedbi članova Kulturno-umjetničkog društva "Sladorana" Županja.

Govoreći o kriterijima za odabir predstava za ovogodišnji Festival glumca, izbornica Zrinka Cvitešić je istaknula kako joj je jedini kriterij, koji ju je od početka do kraja zanimao, bio prisutnost glumca na sceni.

"Ja nisam birala predstave već glumce", kazala je Cvitešić dodajući kako glumce nikada nije dijelila na dobre i loše, već na glumce koji su to postali, i na one koji to još nisu postali.

Sve predstave pratit će ocjenjivački sud u kojem će ove godine biti Mira Perić-Kraljik, Joško Ševo i Vera Zima koji će odlučivati o dodjeli ukupno sedam festivalskih nagrada. Domaćin Festivala bit će grad Županja i dramski umjetnik Zlatko Vitez.

Prema riječima izvršne producentice Festivala Marije Filipović iz Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) koje je uz Vukovarsko-srijemsku županiju utemeljitelj Festivala, Festival glumca "napokon je postao i punoljetan" te se očekuje da se u budućnosti još više razvije na radost hrvatskog glumišta i brojnih gledatelja.

Izvršni producent Festivala Himzo Nuhanović napomenuo je kako je za 18. festival glumca bilo prijavljeno više od 50 predstava hrvatskih kazališta od kojih je izbornica Zrinka Cvitešić odabrala dvadeset. Prošle godine, predstave je na 17. festivalu glumca vidjelo oko 12.000 gledatelja, rekao je Nuhanović.

(Hina) xzdra yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙