FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Croatia osiguranje: za dividendu ukupno 28,66 milijuna kuna

Autor: dduk
ZAGREB, 18. svibnja 2011. (Hina) - Uprava i Nadzorni odbor Croatia osiguranja predložili su glavnoj skupštini da se od prošlogodišnje neto dobiti Croatia osiguranja d.d., koja je iznosila 43,6 milijuna kuna, za isplatu dividende za povlaštene i redovne dionice izdvoji ukupan iznos od 28,66 milijuna kuna.

Glavna skupština Croatia osiguranja sazvana je za 7. srpnja, a poziv i prijedlog dnevnog reda objavljeni su danas na Zagrebačkoj burzi.

Prema prijedlogu odluke o uporabi dobiti za prošlu godinu, za dividendu za povlaštene dionice izdvojilo bi se 980 tisuća kuna i dividenda bi iznosila 112 kuna po povlaštenoj dionici.

Za isplatu dividende za redovne dionice predložen je iznos od 27,68 milijuna kuna, a dividenda po svakoj redovnoj dionici iznosila bi 90 kuna.

Tražbina za isplatu dividende dospijeva 30. dana od dana donošenja odluke o upotrebi dobiti za 2010. godinu, navodi se u pozivu.

Skupštini je također predloženo da se 10,35 milijuna kuna prošlogodišnje neto dobiti upotrijebi za statutarne rezerve, 2,4 milijuna kuna u zadržanu dobit, a 2,18 milijuna kuna u zakonske rezerve.

Croatia osiguranje d.d. je u prošloj godini ostvarilo prihode u iznosu od 2,89 milijardi kuna, dok su ukupni rashodi iznosili 2,81 milijardu kuna, a dobit poslije poreza iznosila je 43,6 milijuna kuna.

Uprava i NO Croatia osiguranja predlažu skupštini da ne odobri rad i ne da razrješnicu predsjedniku Uprave Hrvoju Vojkoviću, za razdoblje tijekom prošle godine u kojem je obavljao tu dužnost, odnosno od 1. siječnja do 17. ožujka 2010. godine.

Glavnoj skupštini se predlaže i da ne odobri rad i ne da razrješnicu Damiru Mihanoviću koji je bio član Uprave Croatia osiguranja u 2010. godini u razdoblju od 1. siječnja do 1. ožujka.

Za predsjednika Uprave Zdravka Zrinušića kojem je mandat počeo teći 18. ožujka 2010. godine predlaže se odobravanje rada i davanje razrješnice, kao i za članicu Uprave Silvanu Ivančić, za poslovnu 2010. godinu.

Predlaže se i davanje razrješnice Nadzornom odboru i odobravanje rada u prošloj godini.

(Hina) xduk ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙