FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CO: dobit nakon oporezivanja 15,4 milijuna kuna

Autor: tper
ZAGREB, 2. svibnja 2011. (Hina) - Croatia osiguranje (CO) je u prvom tromjesečju ove godine ostvarilo dobit nakon oporezivanja od 15,4 milijuna kuna, što je porast od 34,9 posto u odnosu na isto razdoblje lani, podaci su iz nekonsolidiranog financijskog izvješća te tvrtke objavljenog na Zagrebačkoj burzi.

Ukupni prihodi iznose 632 milijuna kuna i manji su za 6 posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U odnosu na godišnji plan, ukupni

prihodi su ostvareni sa 22,2 posto.

Ukupni rashodi CO ostvareni su u iznosu od 612,7 milijuna kuna i manji su za 6,8 posto. U odnosu na godišnji plan, ukupni rashodi su ostvareni sa 22,1 posto.

U prva tri mjeseca ove godine CO je ostvarilo ukupnu zaračunatu premiju u iznosu od 980,1 milijuna kuna, što predstavlja povećanje od jedan posto u odnosu na isto razdoblje prethodne godine. U odnosu na godišnji plan, zaračunata premija ostvarena je s 33,5 posto.

Zaračunata premija neživotnih osiguranja veća je za 0,7 posto i iznosi 895,2 milijuna kuna, dok u segmentu životnih osiguranja CO bilježi rast od 4,9 posto, na 84,8 milijuna kuna.

Tržišni udio CO u prvom tromjesečju u ukupnoj zaračunatoj premiji svih društava za osiguranje Hrvatske iznosi 38,4 posto, dok društvo kćer Croatia zdravstveno osiguranje bilježi udio od 1,3 posto.

Bruto likvidirane štete u promatranom razdoblju iznose 390,2 milijuna kuna, što je za 2,3 posto manje nego u istom razdoblju lani.

Neživotna osiguranja bilježe značajan pad bruto likvidiranih šteta (10,7 posto), dok najveći porast likvidiranih šteta imaju životna osiguranja (52,8 posto) što je posljedica redovnih isteka polica.

Grupa CO je u prvom tromjesečju ostvarila dobit nakon oporezivanja od 50,4 milijuna kuna, što je dva posto manje nego u istom razdoblju lani, a dobit nakon manjinskog interesa iznosi 48,6 milijuna kuna i manja je 2,3 posto.

Ukupni prihodi Grupe iznosili su 815,6 milijuna kuna što predstavlja smanjenje od 7,8 posto prema ostvarenim prihodima u istom razdoblju prethodne godine.

Zaračunata bruto premija na razini Grupe u prvom je tromjesečju iznosila 1,08 milijardi kuna i bilježi povećanje od 2,1 posto.

Od toga zaračunata bruto premija neživotnih osiguranja iznosi 991,6 milijuna kuna, što je rast od 1,8 posto, dok zaračunata bruto premija životnog osiguranja iznosi 95,7 milijuna kuna i veća je 4,9 posto.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙