FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Franck: predložena dividenda od osam kuna po dionici

Autor: tper
ZAGREB, 21. travnja 2011. (Hina) - Glavna skupština Francka sazvana je za 27. svibnja, a odlučivat će uz ostalo o prijedlogu raspodjele dobiti iz prošle godine i isplati dividende dioničarima u iznosu od osam kuna po dionici, navodi se u pozivu za skupštinu objavljenom na Zagrebačkoj burzi.

Dobit Francka iskazana u godišnjim financijskim izvješćima za poslovnu 2010. iznosi 48,2 milijuna kuna nakon oporezivanja.

Ostvarena dobit rasporedila bi se za isplatu dividende i to osam kuna po dionici, dok se preostali dio dobiti raspoređuje u zadržanu dobit, prijedlog je o kojem će odlučivati skupština.

Dividenda bi se isplatila u roku od 30 dana od održavanja glavne skupštine.

Skupštini se predlaže i da za revizora za 2011. godinu izabere tvrtku BDO Croatia iz Zagreba, uz ukupnu godišnju naknadu (Franck d.d. i Grupa Franck) od 100 tisuća kuna.

Skupština su predložene i izmjene Statuta Francka d.d. Tim se izmjenama uz ostalo predlaže odredba prema kojoj Nadzorni odbor može imenovati članove Uprave na vrijeme do najviše četiri godine, a predsjednika Uprave na vrijeme do najviše pet godina. Ponovo imenovanje predsjednika i članova Uprave moguće je tijekom zadnje godine njihovog mandata, predviđaju predložene izmjene Statuta.

(Hina) xtp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙