FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sporazum o suradnji IDS-a i Lige socijaldemokrata Vojvodine

Autor: dspo
PULA, 13. svibnja 2011. (Hina) - Nakon višegodišnje suradnje Istarski demokratski sabor (IDS) i Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) potpisali su danas u Poreču, u tijeku održavanja 2. međunarodne konferencije liberala, sporazum o suradnji.

Po sporazumu, suradnja je uspostavljena radi uspješnijeg i transparentnijeg javnog i političkog djelovanja, djelovanja civilnih tijela vlasti na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini te cjelokupna političkog i društvenog života.

Suradnja se uspostavlja na razini vodstava stranaka, nositelja predstavničkih i izvršnih vlasti, ali i stranačkih interesnih skupina kao što su mladi, žene i seniori.

LSV i IDS izgrađivat će i razvijati stranačku organizaciju, stranačke politike, edukaciju i razvoj političkih vještina te izmjenjivati iskustva u području regionalizma, autonomije, decentralizacije i politike EU-a.

Sporazumom o suradnji dogovoreno je i da dvije stranke potiču suradnju u javnom i civilnom društvu, u skladu s idejom o suradnji bez granica.

Sporazum su u povijesnoj Istarskoj sabornici potpisali potpredsjednik LSva- Bojan Kostreš i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

"„Mi smo prije 10 godina prvi izgradili prvi pravi most suradnje između Hrvatske i Srbije i drago nam je da danas tim mostom mogu koračati predsjednici Hrvatske i Srbije Ivo Josipović i Boris Tadić“, kazao je pri potpisivanju sporazuma predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić.

Podsjetio je da je Istarska županija suradnju s Vojvodinom, odnosno IDS suradnju s LSV-om počeo još 2001. kad, kako je rekao, „to i nije bilo najbolje prihvaćeno“. Po Jakovčićevim riječima upravo su LSV, Vojvodina, IDS i Istarska županija puno učinili za dobre hrvatsko-srbijanske, ali i dobre odnose u regiji. „Utrošili smo puno vremena za izgradnju mostova prijateljstva između Vojvodine i Istre, a naše prve korake prihvatile su i naše dvije države.

Sporazumom formaliziramo naše dugogodišnje prijateljstvo, kojim želimo da Istra i Vojvodina budu promicatelji dobre suradnje ne samo između Srbije i Hrvatske već i u regiji“, istaknuo je Kostreš.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙