FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Linić: sumnjam da je O. Grbić autor anonimne prijave

Autor: dsil
RIJEKA,17. svibnja 2011.(Hina) - Saborski zastupnik SDP-a Slavko Linić rekao je danas u Rijeci kako sumnja da je ravnatelj policije Oliver Grbić autor anonimne kaznene prijave za navodni nestanak 800.000 njemačkih maraka namijenjenih kupovini oružja za obranu Rijeke.

"Kako je pismo pisano, kako doznajemo danas iz medija, na ime Olivera Grbića i u kopiji na dvije stranačke osobe, HDZ-ove saborske zastupnike iz Rijeke i Dubrovnika, evidentno je da bi kreator mogao biti samo Oliver Grbić, ali to je samo moja sumnja", rekao je Linić, odgovarajući na pitanje novinara na SDP-ovoj konferenciji za novinstvo.

Naveo je da ga još nitko nije zvao na razgovor u policiju te da ga se, temeljem postojećih zakona ni ne može zvati na razgovor u vezi s ovim slučajem. Kaznenog postupka nema, nego samo takozvanih prethodnih policijskih radnji, a "sve ovo pokazuje koliko je hrvatska policija u rukama neodgovornih ljudi", ustvrdio je.

"Pokušaj policije da podvali Državnom odvjetništvu (DO) da je ono pokrenulo postupak, a iz DO stižu poruke da je to laž, pokazuje koliko su u policiji zabrazdili u zloupotrebama te koliko su opasni ljudi Oliver Grbić i Tomislav Karamarko", izjavio je Linić.

Komentirajući na novinarski upit tekst iz današnjeg "Jutarnjeg lista" s navodnim sadržajem anonimne kaznene prijave, Linić je kazao da ga se "uvijek opisivalo kao vrhunskog stručnjaka, financijskog eksperta koji može prevariti svakoga i ne može mu se ući u trag, a na kraju ispada da držim novac u hladnjaku". "Tragedija je", dodao je, "da tome policija pridaje važnost".

U tom se tekstu navodi da u anonimnoj prijavi piše kako su Linić, kao predsjednik Kriznog štaba Rijeke i gradonačelnik te zapovjednik Teritorijalne obrane Šime Radulić spremili torbu s 800.000 njemačkih maraka u hladnjak u Radulićevu vikendicu.

Na konferenciji za novinstvo SDP-a u Rijeci govoreno je o stanju hrvatske brodogradnje. Linić je kazao da još nisu dovršeni postupci privatizacije u tri brodogradilišta jer nisu potpisani ugovori. Uvjete ugovora nitko ne zna iako bi oni trebali biti jamstvo investitorima i njihova obveza prema državi i zaposlenima, naveo je.

Član predsjedništva SDP-a i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel je izrazio zabrinutost budućnošću 3. maja jer se, kako je rekao, od završetka natječaja za privatizaciju do danas ništa nije dogodilo. Izvijestio je da je kao gradonačelnik donio odluku da se odgodi naplata 10 milijuna kuna potraživanja od 3. maja te da se otpiše šest milijuna kuna kamata. Svjesno sam donio te odluke iako, kazao je, one mogu biti temelj novih kaznenih prijava jer se time šteti gradskom proračunu.

Saborski zastupnik Željko Jovanović je rekao da "povratak Kosor i Karamarka Franji Tuđmanu i proizvodnja nepostojećih afera izvan HDZ-a pokazuje očaj vladajuće stranke koja spas traži u prošlosti umjesto da se okrene budućnosti". Ocijenio je da je sadašnja Vlada "ubjedljivo najgora u hrvatskoj povijesti".

(Hina) xdsil ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙