FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HANFA ponovno produljila obustava trgovanje dionicama Ine

Autor: scvi
ZAGREB, 16. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine i to dok agencija ne odluči drugačije, ali ne dulje od kraja trgovinskog dana u petak 20. svibnja, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju svog rješenja HANFA navodi da je u postupku kontinuiranog nadzora 9. svibnja 2011. zatražila od MOL-a putem punomoćnika, odvjetničkog društva Žurić i partneri podatke i dokumente o načinu stjecanja dionica Ine, a koji naročito uključuju odluku uprave MOL-a o stjecanju dionica Ine, podatke o trećim osobama od kojih su dionice stjecane, preslike ugovora i druge dokumentacije iz koje je razvidna količina, cijene i način plaćanja tih dionica, te podatke o svim skrbničkim računima na kojima MOL posredno ili neposredno drže dionice Ine.

Odvjetničko društvo Žurić i partneri, navodi se dalje u priopćenju HANFA-e, zaprimilo je taj zahtjev 9. svibnja, ali se do donošenja ovog rješenja još nije očitovalo.

Rok za dostavu očitovanja istječe danas, 16. svibnja. Nakon njegova dostavljanja bit će potrebno određeno vrijeme u kojem će Agencija analizirati prikupljene informacije te će po objavljenoj analizi donijeti i odgovarajuću odluku o predmetnoj stvari, stoji u priopćenju HANFA-e.

HANFA je u svrhu zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na uređenom tržištu svojim ranijim rješenjima privremeno obustavljala trgovanje dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi, prvo od 28. ožujka do 1. travnja, potom od 4. do 8. travnja, zatim od 28. travnja do 6. svibnja, pa od 9. do 13. svibnja, a sada najdulje do kraja 20. svibnja.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙