FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HANFA obustavila trgovanje dionicama Ine do kraja tjedna

Autor: neba
ZAGREB, 9. svibnja 2011. (Hina) - Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA) danas je naložila Zagrebačkoj burzi da bez odgode privremeno obustavi trgovanje dionicama Ine do kraja trgovinskog dana 13. svibnja, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.

U obrazloženju svog rješenja HANFA navodi da je već ranije u postupku nadzora utvrdila značajno trgovanje dionicom Ine od strane inozemnih investitora, te je od nadležnih stranih regulatora i od investitora zatražila relevantne podatke, nužne za utvrđivanje činjenica u cilju transparentnosti trgovanja, zaštite ulagatelja i osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala.

HANFA podsjeća da je, s obzirom na okolnosti trgovanja i raspoložive podatke o investitorima, utvrđene tijekom kontinuiranog nadzora 31. ožujka ove godine, zatražila od mađarskog MOL-a podatke o načinu stjecanja dionica Ine, o osiguranju financijskih sredstava drugom subjektu za kupnju dionica Ine, te o mogućem sklopljenom sporazumu ili ugovoru sa drugim subjektom u vezi kupnje dionica Ine.

HANFA je 6. svibnja zaprimila dopis MOL-a putem odvjetničke tvrtke Žurić i partneri, kojim se MOL očituje na upit Agencije od 31. ožujka. No, kako taj dopis ne sadrži sve podatke koji su joj potrebni za ispravno i potpuno utvrđivanja činjeničnog stanja, HANFA je ocijenila da je privremena obustava trgovanja dionicom Ine potrebna u svrhu osiguranja redovitog i pravilnog trgovanja na tržištu kapitala.

HANFA je svojim ranijim rješenjima bila privremeno obustavila trgovanja dionicama Ine na Zagrebačkoj burzi, prvo od 28. ožujka do 1. travnja, potom od 4. do 8. travnja, zatim od 28. travnja do 6. svibnja, a sada do kraja trgovinskog dana 13. svibnja.

(Hina) xsbo yneba

An unhandled error has occurred. Reload 🗙