FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 3. svibnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

MADRID

U susretu prvog kola ATP teniskog turnira iz Masters serije u Madridu hrvatski tenisač Ivan Ljubičić poražen je od Francuza Gillesa Simona sa 7:5, 7:6 (8). Bio je to njihov peti međusobni susret, a do ogleda u Madridu 'Ljubo' je bio daleko uspješniji. Slavio je tri puta - 2006. u Monacu, te 2009. u Indian Wellsu i Madridu, dok je Simon slavio 2009. u Parizu.U prvom kolu turnira u Madridu u ponedjeljak je Marin Čilić pobijedio Talijana Potita Staracea 7:6 (5), 6:4, dok je Ivo Karlović izgubio od Francuza Gaela Monfilsa 3:6, 6:7 (6), pa će nakon poraza Ljubičića Marin Čilić biti naš jedini predstavnik u drugom kolu jakog turnira u Madridu.

ZAGREB

Hrvatski nogometni reprezentativac i veznjak Seville Ivan Rakitić, koji je u nedjelju na gostovanju kod Almerije ozlijedio stopalo lijeve noge, sigurno neće moći nastupiti u lipanjskom susretu protiv Gruzije, a prognoze o njegovu oporavku kreću se od šest tjedana do dva mjeseca."Nažalost snimke su potvrdile puknuće pete metatarzalne kosti, a riječ je o prijelomu bez pomaka i za Rakitića je ova sezona izgubljena, te nema nikakvih izgleda da bi mogao konkurirati za lipanjski ogled sa Gruzijom u Splitu. Oporavak od ovakve ozljede prvenstveno ovisi o metodi liječenja, a zna potrajati od šest tjedana do dva mjeseca. Uz kirurški zahvat oporavak bi bio nešto brži, a u sljedećih će nekoliko dana biti odlučeno hoće li biti podvrgnut operativnom zahvatu, ili će se pak primjeniti konzervativna metoda", rekao je liječnik hrvatske reprezentacije dr. Boris Nemec, čija je izjava objavljena na internetskoj stranici Hrvatskog nogometnog saveza.Izostanak Rakitića u ključnoj kvalifikacijskoj utakmici protiv Gruzije 3. lipnja u Splitu, u kojoj "vatrenima" igra samo pobjeda, bio bi veliki gubitak za reprezentaciju, jer bi ostala bez dvojice važnih igrača veznog reda. Već ranije za tu je utakmicu izgubljen Niko Kranjčar, koji nema pravo nastupa zbog žutih kartona.

Rakitić se odlično snašao u Sevilli u koju je stigao u zimskom prijelaznom roku iz Schalkea. Odmah je preuzeo ulogu glavnog "playmakera" i u 13 ligaških susreta skupio je pet golova i tri asistencije.

BARCELONA

Najbolji "playmaker" na svijetu Xavi Hernandez izjavio je da će Barcelona i u današnjem uzvratu na Camp Nou u polufinalu Lige prvaka igrati napadački protiv Real Madrida, bez obzira što iz prve utakmice ima prednost od 2-0. "Barca će ostati vjerna svom stilu igre. Uvijek igramo napadački i nikad se nismo povukli i branili vodstvo. Mi ne znamo drugačije igrati, a niti bi nam naši navijači dopustili da igramo drugačije. Što se tiče Reala, njihova igra bila je ultradefenzivna, samo su se branili i igrali na kontranapade. Ono što je Real pokazao nije nogomet, navijači žele gledati atraktivnu igru, a ne bunker na isušenom i nepokošenom travnjaku. Mislim da sada nemaju izbora i da će morati napasti ako žele prolaz u finale", kazao je Xavi.

Barcin veznjak naglasio je još jednu stvar: "Ne smijemo ući u verbalni rat sa Mourinhom, jer kao što je naš trener kazao Mourinho uvijek pobjeđuje u ratu riječima. Mi ćemo govoriti na terenu". Prije tjedan dana u prvom polufinalnom susretu na stadionu Bernabeu Barcelona je slavila protiv Real Madrida sa 2-0 pogocima Lea Messija u 76. i 87. minuti. No, u 61. minuti kod rezultata 0-0 sudac utakmice Wolfgang Stark je zbog brutalnog prekršaja na Daniju Alvesu isključio veznjaka Reala Pepea, a potom zbog prigovora i trenera Josea Mourinha. Nakon susreta Mourinho je izjavio da Barcelona stalno ima pomoć sudaca, te da je Guardiola sa Barcom osvojio Ligu prvaka 2009. zahvaljujući sudačkom skandalu u polufinalu protiv Chelseaja. Mourinho je pritom zaboravio na činjenicu da je njegova ekipa od prve minute igrala "bunker", a zlobnici bi rekli da je Real prezentirao savršeni način kako se igra bez lopte, a razlog tome je što se nisu uspjeli sastati sa loptom.

Real na Camp Nou dolazi bez kažnjenih Pepea i Sergija Ramosa, a zbog isključenja u prvoj utakmici na trenerskoj klupi neće moći sjediti ni Mourinho.

Barcelona će biti jača za oporavljenog veznjaka Andresa Iniestu, te braniča Erica Abidala, koji nije igrao od sredine ožujka, kada je otkriveno da ima tumor na jetrima.

"Što se tiče tumora, Abidal je uspješno operiran i bolest je prošlost. Izgubio je na težini i nije spreman za 90 minuta, ali očekujem da mu navijači prirede veličanstvenu dobrodošlicu. Svi smo vrlo sretni zbog njega", kazao je trener Barce Pep Guardiola.

MUNCHEN

Vratar njemačke nogometne reprezentacije i Schalkea Manuel Neuer sve je bliži prelasku u redove Bayerna što je razljutilo Thomasa Krafta (22) i on će na koncu ove sezone napustiti bavarski klub. Za razliku od njega Hans-Jörg Butt (36) je produžio ugovor na još jednu sezonu. "Kraft je sjajan vratar, jedan od najboljih u Njemačkoj. Međutim, nismo mu mogli obećati mjesto na vratima," kazao je sportski direktor Bayerna Christian Nerlinger. Kraft je svjestan kako bi Neuerovim dolaskom bio osuđen na klupu, pa će sreću potražiti na nekoj drugoj adresi. Kraft je prvi dio sezone bio pričuvni vratar Bayerna, no početkom ove godine Louis Van Gaala ga je gurnuo u 'vatru'. Nakon što je Nizozemac dobio otkaz Kraft je ponovo preselio na klupu, a mjesto u momčadi dobio je Butt."Van Gaal me bez pravog razloga udaljio iz momčadi," kazao je Butt, a s njim se složio i predsjednik kluba Uli Hoeness. "Promjena golmana u pola sezone je unijela nered u našu obranu. Bili smo protiv takve odluke, no Van Gaal nije poslušao naš savjet," kazao je Hoeness.O Buttu se pohvalno izrazio i Jupp Heynckes, koji će iduće sezone voditi Bayern, pa je vodstvo kluba 36-godišnjem čuvaru mreže ponudilo novi ugovor koji je Butt spremno prihvatio.Butt je odličan vratar. Njegova smirenost i iskustvo su iznimno bitni za našu momčad," dodao je Karl-Heinz Rummenigge.U Bayernovim planovima 'jedinica' je rezervirana za Neuera kojeg love i engleski velikani. Međutim, vratar 'elfa' ne želi u inozemstvo. "Mnogi igrači misle kako moraš igrati u inozemstvu, ali ja ne," poručio je Neuer.

BEOGRAD

U susretima 1. kola B skupine Europskog prvenstva nogometaša do 17 godina u Srbiji Nizozemska je pobijedila Njemačku s 2:0, dok su Rumunjska i Češka igrali 1:1.Nizozemci su u Smederevu nadigrali Nijemce pogocima Rekika (50) i Ebesilija (76), a "Elf" u cijeloj utakmici i nije imao pravu priliku. U drugoj utakmici u Beogradu Rumunji su poveli zgoditkom Himchinshie (52), a za Čehe je izjednačio Salasovic (22).

U skupini A danska U-17 vrsta je u Novom Sadu iznenadila domaćine zgodicima Johanessena (32), Nastić (38-autogol) i Fischera (76), do su strijelci za Srbe bili Ješić (31) i Ožegović (56). U Inđiji su branitelji naslova Englezi i Francuzi odigrali u oldičnoj utakmici 2:2. Dvostruki strijelac za Francuze bio je Haller (15, 65), dok su pogotker za Engleze dali Hope (8) i Powell (28).

Prvenstvo se nastavlja u petak.

BRATISLAVA

Hokejaši Njemačke svladali su Sloveniju s 3:2 boljim izvođenjem kaznenih udaraca, te će se Slovenci boriti za ostanak u najjačoj skupini SP-a u Slovačkoj. U prvoj utakmici skupine B u Košicama Kanada je u produžetku pogotkom Pietrangela svladala Švicarsku s 4:3. I Kanada i Švicarska će u drugi krug, a dvoboj Bjelorusije i Francuske odlučuje tko će u skupinu za ostanak.

SKUPINA B

Kanada - Švicarska 4:3 produžetak (0:1,2:0,1:2;1:0).

Strijelci: Eberle (32),Tavares (37), Stewart (57), Pietrangelo (65)///Diaz (13), duBois (49), Ambühl (59)

Francuska - Bjelorusia (20.15)

1. Kanada 3 3 0 17:5 8 *

2. Švicarska 3 2 1 8:5 1 *

3. Francuska 2 0 2 1:10 1

4. Bjelorusija 2 0 2 2:8 0

SKUPINA A

Slovenija - Njemačka 2:3 penali (1:0,1:1,0:1;0:0;0:1).

S: Jeglič (5), Tičar (29) ///Wolf (36), Schütz (46)

Rusija - Slovačka (20.15)

1. Njemačka 3 3 0 9:5 8 *

2. Slovačka 2 1 1 6:5 3 *

3. Rusija 2 1 1 6:6 3 *

4. Slovenija 3 0 3 7:12 1

MADRID

Rezultati s WTA i ATP turnira u Madridu:

WTA, 2.kolo:

Bethanie Mattek Sands (USA) - Vania King (USA) 6:0, 6:2;

Petra Kvitova (Češ/16) - Chanelle Scheepers (JA) 6:3, 6:3;

Samantha Stosur (Aus/5) - Daniela Hantuchova (Slk) 7:6 (1), 7:5;

Caroline Wozniacki (Dan/1) - Bojana Jovanovski (Srb) 6:4, 6:4;

Jarmila Groth (Aus) - Agnieszka Radwanska (Pol/10) 3:6, 6:3, 6:3;

ATP, 1.kolo:

Juan Del Potro (Arg) - Mihail Južni (Rus/13) 6:1, 3:6, 6:3;

Kevin Anderson (JA) - Olivier Rochus (Bel) 6:2, 6:4;

Florian Mayer (Njem) - Viktor Troicki (Srb/16) 4:6, 7:5, 6:4;

Thomaz Bellucci (Bra) - Pablo Andujar (Špa) 6:4, 6:2;

Gilles Simon (Fra) - Ivan Ljubičić (Hrv) 7:5, 7:6 (18);

Marcelo Granollers (Špa) - Nikolaj Davidenko (Rus) 7:5, 6:2;

2. kolo:

Jo Wilfried Tsonga (Fra) - Per Riba (Špa) 6:4, 6:2.

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙