FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Sport u 21 sat

Autor: rsal
ZAGREB, 27. travnja 2011. (Hina) - Pregled sportskih događaja do 21 sat:

ZAGREB

Strijelac Giovanni Cernogoraz postao je drugi hrvatski sportaš koji je osigurao nastup na Olimpijskim igrama u Londonu. Cernogoraz je kvotu ispunio pobjedom na natjecanju Svjetskog kupa na olimpijskoj streljani u Pekingu u disciplini leteće mete-trap. On je u Pekingu pobijedio s 145 pogodaka, od čega najviše, 24 od 25 u finalnoj seriji, te je nakraju slavio s jednim pogotkom više od olimpijskoga prvaka iz 2004. Rusa Alekseja Alipova, koji je u finale ušao s dva boda više od hrvatskog strijelca. Trećeplasirani je bio Čeh Jiri Gach s 143 pogotka. Cernogoraz (28) je član SK Gusar iz Novigrada, a pobjeda na Svjetskom kupu i olimpijska norma mu je najveći uspjeh u karijeri. "Konačno sam došao do pobjede nakon što sam nekoliko puta bio vrlo blizu. Uvijek se dogodio neki promašaj zbog kojeg do danas nikad nisam bio na podiju Svjetskog kupa. Trenirao sam naporno i olimpijska kvota mi je nagrada za sav trud", kazao je Cernogoraz, koji je do danas bio 64. na ljestvici ISSF-a u trapu. Prije dvadesetak dana je olimpijsku normu također u Pekingu ispunila i streljačica Snježana Pejčić, kao prvi hrvatski sportaš s osiguranim nastupom u Londonu.Sljedeća postaja Svjetskog kupa u streljaštvu je američki Fort Benning sredinom svibnja.

DUBROVNIK/ZAGREB

Vaterpolisti Juga poraženi su u dvoboju 5. kola A skupine Eurolige u Dubrovniku od beogradskog Partizana s 13:10 (3:3, 2:1, 5:3, 3:3). Dubrovčani su ovim porazom upropastili šansu da već danas osiguraju plasman na završni turnir 3. i 4. lipnja u Rimu, a na tom turniru će sigurno kao pobjednik skupine biti Partizan. Jug će u borbi za drugo mjesto odlučan dvoboj odigrati u zadnjem kolu kod Budve.U skupini B Mladost je u Zagrebu slavila protiv Vasasa s 8:7 (1:4, 1:0, 4:3, 2:0), iako su nakon prve četvrtine gubili s 4:1. Zagrepčani čekaju rasplet u ovoj skupini u kojoj večeras igraju u Rijeci Primorje i prvak Europe Pro Recco. U zadnjem kolu Primorje ide u goste Vasasu, a Mladost Pro Reccu, koji je siguran finalist.

BARCELONA/ZAGREB

Hrvatska tenisačica Mirjana Lučić poražena je u susretu 2. kolu WTA turnira u Barceloni od Slovenke Polone Hercog s 6:1, 6:2. Bio je to prvi međusobni dvoboj 29-godišnje Lučić i devet godina mlađe Slovenke, koja je 70 . na WTA ljestvici i 30 je mjesta bolje plasirana od Makarke.

ZAGREB

Na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za košarkaše, koje se održava u Litvi od 31. kolovoza do 18. rujna, Hrvatska će prvu utakmicu igrati 31. kolovoza protiv momčadi iz dodatnih kvalifikacija, odnosno protiv Portugala, ili Mađarske, ili Finske, objavljeno je danas na internetskom portalu Fibe.

Nakon dvoboja protiv kvalifikanta na startu prvenstva, 1. rujna očekuje nas susret protiv Makedonije, zatim protiv Crne Gore (3. rujna), pa Bosne i Hercegovine (4. rujna), te na kraju protiv Grčke (5. rujna). Ove godine na EP sudjeluje 24 momčadi podijeljenih u četiri skupine, a Hrvatska se nalazi u skupini C i igrat će svoje susrete u gradiću Alytus na jugu Litve u kojem živi oko 70.000 ljudi. Plasman u drugi krug izborit će po tri najbolje reprezentacije iz svake skupine, a potom će se formirati dvije skupine sa po šest momčadi. Iz te dvije skupine po četiri najbolje reprezentacije plasirat će se u četvrtfinale.

GELSENKIRCHEN

Trener Schalkea Ralf Rangnick svjestan je da bi se trebalo dogoditi čudo da izbace Manchester United u polufinalu Lige prvaka nakon što su sinoć na svom terenu poraženi sa 0-2. "Sinoć je Manchester bio klasu bolji negoli Inter, kojeg smo izbacili u četvrtfinalu, i prvi dojam nakon utakmice govori da će nam u uzvratu na Old Traffordu trebati čudo da bi prošli u finale. No, u nogometu je sve moguće i zašto se predati unaprijed", izjavio je Rangnick. Gosti iz Manchestera dominirali su tijekom čitavog dvoboja, nizali su prilike, a za to što nisu ostvarili i uvjerljiviju pobjedu najzaslužniji je vratar Schalkea Manuel Neuer.

Optimizam ne napušta niti Schalkeova napadača Raula, koji također kaže da je sve moguće u uzvratu. "Što ako u istoj akciji zaradimo penal i isključenje igrača Manchestera. U nogometu je sve moguće. No, neću biti nesretan ako mi nastup na Old Traffordu bude zadnji u Ligi prvaka. To bi bio sasvim dobar završetak", kazao je 33-godišnji Raul, najbolji strijelac u povijesti Lige prvaka i trostruki osvajač europskog naslova sa Real Madridom.

"Mi smo sinoć odigrali na razini svojih mogućnosti, ali je problem što je United igrao za klasu bolje. Dali smo sve od sebe i navijači su to vidjeli, i zato su nas nakon susreta nagradili pljeskom unatoč porazu", dodao je Raul.

ZAGREB

Hrvatske rukometašice borit će se za plasman na Europsko prvenstvo 2012 u Nizozemskoj u skupini 6 kvalifikacija u kojoj su još nositelj Danska, Slovačka i Italija, a dvije prvoplasirane ekipe idu na završni turnir. Ždrijeb u nizozemskom gradu Leeku donio je Hrvaticama skupinu kojoj su velike favoritkinje dankinje, četvrte s nedavnog EP-a koje se održalo upravo u Danskoj. Hrvatske rukometašice su tada izgubile od Danske s 31:19. "Priželjkivao sam nekog iz drugog kruga s EP, Rusiju, Rumunjsku ili Dansku i eto ispunila mi se želja. Posebno jer su Dankinje u našoj utakmici imale i vjetar u leđa od sudaca pa ćemo vidjeti sada kako će to biti na našem terenu. U dvije utakmice dobit ćemo pravi omjer vrijednosti. Znamo da je Danska liga najbolja, ali nisu uzele medalju na svom EP i mislim da i to nešto govori. Mi smo prije par dana pobijedili Švedsku doma, to je slični stil rukometa i mislim da možemo pobijediti i Dansku", kazao je izbornik Vladimir Canjuga, koji se osvrnuo i na ostale protivnice."Sa Slovakinjama i Talijankama mislim da ne bismo trebali imati problema u gostujućim utakmicama, a naše domaće pobjede se podrazumijevaju. Skupina je po mjeri i očekujem siguran plasman na EP. No do početka kvalifikacija ima još dosta vremena, sve naše misli sada su usmjerene na utakmice sa Srbijom i ukoliko njih prođemo, bit će puno lakše igrati i te kvalifikacije", zadovoljan ždrijebom bio je izbornik Vladimir Canjuga.Nastup na EP koje će se od 2. do 16. prosinca 2012. odigrati u Nizozemskoj, uz domaćina i europskog prvaka Norvešku, izborit će dvije prvoplasirane ekipe iz svake skupine.

HYERES

Dva dana prije kraja natjecanja Svjetskog kupa u francuskom Hyeresu hrvatski su jedriličari plasirani među najboljih deset u šest klasa. U Laseru je peti Tonči Stipanović, u Finnu peti Ivan Kljaković Gašpić, Šime Fantela i Igor Marenić su na šestom mjestu klase 470, Marin Lovrović i Siniša Mikuličić su sedmi u Zvijezdi, Tina Mihelić osma u Laser radialu, a u 49er-u Pavle Kostov i Petar Cupać su deseti. Ivan Kljaković Gašpić izvrsno je iskoristio dan s petim i šestim ulazom i nakon osam jedrenja je peti u klasi Finn. Marin Mišura je na 24. mjestu. Unatoč nešto slabijem nastupu danas Tonči Stipanović u Laseru je ostao u vrhu poretka, na petom mjestu, a na 15. mjesto napredovao je Luka Radelić. Radelić je trenutačno na prosvjedu, u slučaju diskvalifikacije njegov se plasman može promijeniti. Milan Vujasinović je pobijedio prvi plov dana, međutim iz zadnjeg plova se morao povući radi drugog penala, pa je ukupno 22. Ivan Taritaš je 35., a Aron Lolić 39. Veliko hrvatsko slavlje bilo je danas u jedinom plovu klase Zvijezda. Dva CRO jedra su prošla ciljem u prva tri – prvi Marin Lovrović i Siniša Mikuličić, a treći Mate Arapov i Ante Šitić. Nakon osam jedrenja Lovrović/Mikulićić su sedmi, a Arapov/Šitić 15.Prvi su ciljem danas prošli i Šime Fantela i Igor Marenić u klasi 470. Nakon osam jedrenja su šesti. Klasa 470 startala je još jedan plov, u kojem su Šime i Igor bili treći kad je plov zbog bonace prekinut. U ženskom 470 i dalje su odlične Enia Ninčević i Romana Župan koje zauzimaju 12. mjesto.Prvi dan finalnih jedrenja nije prošao najbolje za Tinu Mihelić, međutim zahvaljujući odlična prva tri dana zadržala je visoko osmo mjesto. Do desetog mjesta u četrdesetdevetki stigli su Pavle Kostov i Petar Cupać.Sutrašnji dan odlučuje o prvih deset u svakoj klasi koji će steći pravo nastupa u plovu za odličja koji se jedri u petak, zadnjeg dana regate.

ESTORIL

Rezultati teniskog WTA turnira u Estorilu:

2. kolo -

Alla Kudryavtseva (RUS) - Romina Oprandi (ITA) 6-4, 7-6 (3)

Alisa Kleybanova (RUS/1) - Mathilde Johansson (FRA) 5-7, 6-3, 6-2

Anabel Medina Garrigues (Špa) - Greta Arn (Mađ/8) 6-2, 1-0, predaja

Jarmila Groth (AUS/2) - Casey Dellacqua (AUS) 6-2, 6-4

Kristina Barrois (Nje) - Elena Vesnina (RUS/6) 6-4, 6-3

Klara Zakopalova (Češ/3) - Anastasiya Yakimova (BLR) 2-6, 6-4, 6-1

BARCELONA

Rezultati teniskog WTA turnira u Barceloni:

2. kolo -

Polona Hercog (SLO) - Mirjana Lučić (Hrv) 6-1, 6-2

Sara Errani (ITA/5) - Maria Elena Camerin (ITA) 6-4, 6-1

Estrella Cabeza (Špa) - Alexandra Dulgheru (Rum/2) 7-5, 6-3

(Hina) xrš yrš

An unhandled error has occurred. Reload 🗙