FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak, 12. svibnja

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. svibnja 2011. (Hina) - Objavljujemo Najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak, 12. svibnja:

ZAGREB - Nastavak 23. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

ZAGREB - Sjednica Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije. Na predloženom dnevnom redu je Izvješće o provedbi antikorupcijskih mjera u području odgovornosti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa za 2010. godinu te razno (13 sati, Hrvatski sabor, dvorana Stjepana Radića, Trg sv. Marka 6).

OPATIJA - Ministar turizma Damir Bajs i ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko potpisat će Sporazum o sufinanciranju projekta "Sigurna turistička sezona". Sporazum se potpisuje u sklopu održavanja 6. Konferencije čelnika policije uoči turističke sezone 2011., koja se ove godine održava u Opatiji, od 11. do 13. svibnja (13 sati, hotel "4 opatijska cvijeta", kongresna dvorana Mimoza, V. C. Emina br. 6). Izjave za novinare predviđene su u 13,20 sati ispred hotela.

ZAGREB - Susret glavnih urednika hrvatskih medija s predsjednikom Hrvatske biskupske konferencije (HBK) đakovačko-osječkim nadbiskupom mons. Marinom Srakićem, potpredsjednikom HBK zagrebačkim nadbiskupom kardinalom Josipom Bozanićem i predsjednikom Odbora HBK za sredstva društvenih komunikacija riječkim nadbiskupom mons. Ivanom Devčićem. Susret se održava uoči pohoda pape Benedikta XVI. Hrvatskoj te će i dva uvodna izlaganja biti u tom znaku. O papi Benediktu XVI. i komunikaciji govorit će prof. dr. Ivica Šola sa Sveučilišta u Osijeku, a o glavnim naglascima dosadašnjih papinih poruka u povodu Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija izlaganje će održati prof. dr. Stjepan Malović sa Sveučilišta u Zadru. Susret se priređuje u prigodi 45. Svjetskog dana sredstava društvenih komunikacija koji se ove godine obilježava u nedjelju, 5. lipnja, upravo na dan kad će papa Benedikt XVI. boraviti u Hrvatskoj (11 sati, Tajništvo HBK, Kaptol 22).

POREČ - Svečano otvaranje 2. Međunarodne konferencije liberala pod nazivom "Regionalizam i regionalna suradnja". Na konferenciji, u organizaciji IDS-a, sudjelovati će predstavnici liberalnih stranaka Europskog parlamenta i Odbora regija, lideri liberalnih političkih stranaka jugoistočne Europe, kao i lideri regionalnih stranaka. Cilj konferencije je povezivanje aktualnih EU integracijskih procesa zemalja jugoistočne Europe uz razvoj regionalizma te iznijeti predviđanja budućeg razvoja regionalizma u jugoistočnoj Europi. Na dvodnevnom skupu održat će se i dva okrugla stola na temu "Regionalizam u Europi" i "Regionalizam i regionalni identitet", kao i panel diskusija "Regionalizam i regionalna suradnja u jugoistočnoj Europi", a bit će potpisan i Sporazum o suradnji između Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) i Istarskog demokratskog sabora (IDS) (10 sati, Vila Polesina).

ZAGREB - Muzej suvremene umjetnosti (MSU) organizira konferenciju za novinare u povodu otvorenja izložbe ESSL ART AWARD CEE 2011. - Večer nominiranih, uz podršku bauMaxa i Vienna Insurance Group. ESSL ART AWARD CEE svake se druge godine dodjeljuje mladim umjetnicima iz Bugarske, Hrvatske, Češke, Rumunjske, Slovačke, Slovenije i Mađarske. Između više od 400 radova pristiglih na natječaj, međunarodni žiri odabrao je iz svake zemlje po deset umjetnika čiji će radovi biti prikazani na nominacijskoj izložbi za ESSL AWARD CEE. Dvoje pobjednika primit će novčane nagrade, a Essl Museum za suvremenu umjetnost iz Austrije ugostit će ih i na velikoj završnoj izložbi gdje će se predstaviti zajedno s nagrađenim umjetnicima iz ostalih zemalja. O projektu i nagradi govorit će Martin Essl (Essl Museum, bauMax), predsjednik žirija René Block, ravnateljica MSU-a Snježana Pintarić i Barbara Groetschnig iz Vienna Insurance Group (18 sati, Muzej suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17).

- Otvorenje izložbe desetoro nominiranih iz Hrvatske bit će u 19 sati u Muzeju suvremene umjetnosti. Nominirani iz Hrvatske su Beata Jarzyna, Ana Kuzmanić, Stjepan Milas, Sabina Mikelić, Martin Mrzljak, Pavle Pavlović, David Ranogajec, Igor Ruf, Irena Topić i Borko Vukosav. Nagrade će pobjednicima uručiti profesorica Agnes Essl (Essl Art Award) i Luka Matošić, CEO & predsjednik Uprave Kvarner Vienna Insurance Group d.d.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbma ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙