FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MOL otkupio TUŠ Oil-ove benzinske postaje

Autor: nbrc
BUDIMPEŠTA/ZAGREB, 13. svibnja 2011. (Hina) - Mađarska MOL Grupa objavila je danas da je potpisala ugovor sa slovenskim TUŠ Holdingom kojim je MOL kupio 19 TUŠ OIL benzinskih postaja u Sloveniji.

MOL Slovenija, član MOL Grupe, je danas potpisao ugovor s TUŠ Holdingom o kupovini 19 TUŠ Oil benzinskih postaja u Sloveniji, navodi se u priopćenju MOL-a u kojem se ne iznosi iznos te transakcije.

"Ovom akvizicijom, MOL Grupa želi povećati maloprodajni tržišni udio i ostvariti ciljani rast u Sloveniji", ističu iz MOL-a.

MOL Slovenija je prisutan u Sloveniji od 1996. godine i aktivan je u maloprodaji i veleprodaji naftnih proizvoda.

"Nakon uspješnog sklapanja posla, MOL Grupa će imati 37 benzinskih postaja diljem Slovenije. Namjera MOL-a je ostvariti udio od bar 10 posto maloprodajnog tržišta u Sloveniji u sljedećih nekoliko godina", izjavio je viši potpredsjednik MOL Grupe za Trgovinu na malo Laszlo Piry.

Ugovor će se realizirati nakon ostvarenja preduvjeta, između ostalih i dobivanja antimonopolskog dopuštenja, napominju iz MOL-a.

Dodaju da transakcija uključuje prihvaćanje TUŠ klub kartice u zajedničkoj mreži benzinskih postaja.

Dugoročni sporazum o prihvaćanju kartica će omogućiti MOL-u da se pridruži popularnom TUŠ klub card programu vjernosti, navodi se u priopćenju MOL-a.

U Hrvatskoj MOL u svom vlasništvu ima 47,26 posto dionica Ine, a stopostotni je vlasnik tvrtke Tifon.

(Hina) xpp ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙